onsdag 18 december 2013

Sluta förfölja och använda våld

UPPDATERAT
Politikern Anders Dahlberg i sd som hängdes ut av Expressen för de kommentarer han hade skrivit anonymt på sajten Avpixlat fick en bomb fäst vid sin bostadsdörr. Explosionen blev kraftig och delar sprängdes bort.

Anders Dahlberg bor i Arlöv och var hemma vid sin familj vid tillfället. Delar av dörren sprängdes inåt i lägenheten och fastnade fyra meter bort. Ingen ska naturligtvis behövas utsättas för dödsfara på grund av sina åsikter, men dit har vi kommit nu också i Sverige. Thomas Mattsson kommenterar detta fall på sin blogg.

Bomber hör inte hemma i politiken, men när medier hetsar mot sd:are så finns det naturligtvis någon galning som tar chansen. Jag reagerade själv på att press och andra medier förtiger att det var en nazist som blev knivskuren under demonstrationen i Kärrtorp och att Revolutionära Fronten jublar över att de har skadat nazister. Här har jag skrivit om detta. Här berättar en polis Olsson om att de blev angripna i Kärrtorp från båda håll, framifrån och bakifrån. Polisen är polisanmäld för att de "skyddade" nazisterna. Så de skulle ha stigit åt sidan och låtit vänsterextremisterna göra processen kort?

Det finns absolut ingen mening med våld. Och jag gillar varken sd, nazister, afa, rf eller v, men det är bedrövligt att samhällsklimatet har gått så långt att fraktioner står våldsamt mot varandra. Det är helt uppenbart att både vänster- och högerextremister tycker att det är legitimt med våld för att övertyga andra om sina egna åsikter.

Helt klart är att medierna är vänstervridna. Det har de varit sedan 60-talet och vänsterns våld tas inte upp lika frekvent och fortfarande inte riktigt på allvar. Det är ännu i dag 30-talets syn på världen. Historien ska upprepas och ställas till rätta från Spanska inbördeskriget och framåt. Jo, det vore bra om det gick. Men istället blir följden att dessa extrema schatteringar har stannat kvar i tiden för mer än 70 år sedan. Hetsa inte mot politiska motståndare! Åsikter ska brytas i politiken, men inte mer än så. 

Det fanns ingen hotbild mot sd-politikern, men polisen har nu fört honom och hans familj i säkerhet. Polisen betecknar detta som allmänfarlig ödeläggelse och försök till grov misshandel. Fördöm våldet!
Mer än 14 000 har nu anmält sig till denna demonstration så evenemanget ska äga rum på Kärrtorps IP. Torget vid T-banan är för litet.
12:45
S-ledaren Stefan Löfven åker till Kärrtorp på söndag för att delta i den demonstration mot fascism och för mångfald, som ska vara då. Nej till nazismen står det på affischen, som ni ser ovan. En ny chans till slagsmål tycker säkert extrema organisationer. Vi har redan ett samhälle som inte tolererar fascism. Och vi har mångfald. Busschaufförerna är från andra länder, den tandläkare som jag ska anlita i dag är inte från Sverige. Egentligen borde väl de i Kärrtorp demonstrera för fred och icke-våld istället med tanke på vad som hände förra gångenHoppas inte nazisterna och AFA, RF tar chansen igen att slåss. Tjugotre av de anhållna nazisterna är släppta så de kan ge sig iväg dit och förstöra. Tre sitter häktade för våldsamt upplopp. Se till att hålla isär grupperna nu polisen! Det är ert jobb! Men vi som samhälle måste gå vidare till en annan nivå än att befinna oss på 30-talet! Det är den övergripande meningen med detta.

Jag minns när jag var i Kärrtorp som liten på 50-talet och gick på socialdemokratiskt valmöte utomhus, för där hade de utlovat film. Det gillade vi barn, som växte upp i Björkhagen. Vi begrep naturligtvis inte att det handlade om socialdemokratisk politisk indoktrinering. Och vi kom hem sent den kvällen. Mamma hade varit orolig, men vi klarade oss bra själva. Inga slagsmål och inga konfrontationer mellan vuxna.
13:23
På bara några timmar hade 5 000 personer anmält sig till denna nya demonstration nu på söndag enligt Rättvisepartiet Socialisterna. De är trotskister, en sorts kommunister. Alla som fick skador av nazisterna måste få skadestånd tycker Ammar Khorshed som är medlem i partiet. Och nazisterna som skadades? Vad ska de få? Fördöm våldet på alla extremkanter! 
15:39
Drygt 10 000 personer väntas till denna demonstration. Carin Jämtin (s) ska delta också Veronica Palm (s), centerns Johan Hedin och Fredrick Federly, Åsa Romson från Miljöpartiet plus Anders Wallner från detsamma partiet. Samt Lars Ohly. Då fattas väl bara fp, m och sd så blir bilden komplett. Då har Sveriges folkvalda stått upp mot de extrema! Inget våld tack!
19.12.2013
Största hotet mot demokratin kommer från den "autonoma vänstern". Det konstaterade Säpo i sin utredning i måndags. Det finns också hotbilder från extremhöger och islamister, men extremvänstern är mer hotfull. Kan hänga samman med att vi inte uppfattar detta hot likadant eftersom medierna inte rapporterar om det lika frekvent. Och att en del i medierna själva ingår där i yttersta vänstern. Bland de folkvalda så uppgav 16 procent att de någon gång utsatts för hot under året, men för sd var siffran hela 49 procent. I absoluta tal utsätts socialdemokrater och moderater mest eftersom de är fler och detta är alltid allvarligt för ett politiskt brott är ett angrepp på demokratin. Ofta är det när medier har skrivit om politikern som hoten sker. Många fall sker därför att autonoma har tagit reda på politikerns adress och de hotar eller förstör egendom.
22:28
Här får polisen på skallen igen av vänstern för att de inte kan skydda demonstranter från nazister. Men yttersta vänstern anföll väl också? Brakade de inte helt enkelt ihop och tycker inte Revolutionära Fronten att blodiga nazister är de enda som förstår vad de säger. Åtminstone har de en sådan "vacker" bild överst på facebook.

8 kommentarer:

 1. De bärande balkarna i samhället Sverige sviktar. De totalitära våldsideologerna har på kort tid gjort framsteg ingen trodde var möjligt. Sverige har inget särskilt frikort från eller immunitet mot kollaps. Tvärtom vi har en "borgerlig" regering som systematiskt skyndar på och underblåser processerna. Propagandapressens systematiska villfarelser har efter många år skapat något som liknar en masspsykos. Outtalade tankeförbud utmanas av bloggare och annan alt press, vilket leder till ökande psykologiskt, socialt och indirekt ekonomiskt våld mot fritänkare. Man försöker kriminalisera "felaktiga" åsikter (Se nordiska rådets rapport http://www.dagbladet.no/2013/03/22/kultur/debatt/lordagskommentaren/kjetil_rolness/26348198/ ) Eller är det masspsykosen som bryts ned och dess understödjare som likt religiösa sektledare desperat försöker behålla greppet om sektens medlemmar. Kanske knoppen håller på att brista och folket på att bli fria i tanken? Det är ju faktiskt ett mycket reellt hot mot alla i maktetablissemanget som tjänar sitt levebröd på nuvarande ordning.....

  SvaraRadera
 2. Vad kan man egentligen vänta sig då etablerad media som Expressen och TV3 samarbetar med dessa element: http://www.friatider.se/vald-ar-sa-javla-roligt-mot-mannen-bakom-researchgruppen
  Förtjänar det inte ett uttalande från statsministern? Han kallade ju trots allt till presskonferens då DIFs tränare blev hotad av sina supportrar....

  SvaraRadera
 3. Båda sidor är hjärntvättade och ligger på neandertalarnivå. Är det några som borde slängas ut ur landet så är det extremistsvinen som bara förstör för oss andra.

  Tyvärr är den ena sidan ivrigt påhejad av media, Thomas Mattssons patetiska inlägg i debatten förstärker bara detta. Man gillar olika sålänge man tycker lika dant som dem.

  SvaraRadera
 4. I min värld är detta attentat ett mordförsök! De rättsvårdande myndigheterna kallar det
  försök till grov misshandel. Det är för ynkligt!'
  Civilingenjör Bo Adolfsson

  SvaraRadera
  Svar

  1. För allmänfarlig ödeläggelse är straffet på mellan ett år och livstid. Så polisen har tagit i så mycket det gick. Försök till grov misshandel verkar vara rätt beteckning det också, men allt kan ändras beroende på.
   http://sv.wikipedia.org/wiki/Allmänfarlig_ödeläggelse

   Radera
  2. En av personerna i Researchgruppen är Martin Fredriksson. Googla gärna på honom. Researchgruppen har alltså upprättat ett åsiktsregister som Expressen har publicerat individer från.
   Denne Fredriksson deltar i Robert Aschbergs föreläsningar om grävande
   journalistik om internet. Detta görs på Göteborgs universitet.
   Stalinisten Martin Schibbye som gjort reportageresor i Nordkorea och Kuba inbjuds att tala på min gamla skola Chalmers.
   Allt detta är alltså finansierat med våra skattepengar.Vart är vi på väg?
   Civilingenjör Bo Adolfsson

   Radera
  3. Jodå jag har skrivit om Martin Fredriksson här:
   http://annhelenarudberg1.blogspot.se/2013/12/anonyma-avslojade.html
   Martin Schibbye har jag också ett gott öga till. Har skrivit om honom förut här: http://annhelenarudberg1.blogspot.se/search?q=schibbye

   Det är så förstår du att medierna fortfarande lever kvar i 60-70-talet. Det var då jag gick på journalisthögskolan. Världen är vänstervriden på de stora tidningshusen (plus radio och TV naturligtvis), men ingen ser det för det är ju okej? Nej detta kommer inte att hålla i längden och gränsen gick när Expressen hängde ut folk. Och detta på ett eller annat sätt orsakade ett bombdåd. Thomas Mattsson har begripit detta.

   Radera
 5. http://www.document.no/2013/12/en-svensk-politimanns-historie/

  Wiggo

  SvaraRadera