fredag 20 december 2013

Flickor dömda för grovt förtal

Det är väldigt bra att de tre tjejer som förföljde två andra på Instagram nu får känna på rättvisans kvarnar och begripa att det inte är okej att lägga ut och skriva vad som helst på internet. Det hände sig i Göteborg i december förra året att det blev upplopp efter uthängningar. Här skrev jag om detta då.

De här tre nu dömda i hovrätten blev inspirerade och lade själva ut bilder i Marks kommun samma dag, som upprorsstämningen var i Göteborg. Mediers rapportering gjorde att de tyckte att detta var "mest på skämt". Uppenbarligen hade de inte insikt i vad internet kan ställa till. Två får 30 timmars ungdomstjänst medan den tredje får 20 timmars ungdomstjänst. Skadeståndet blir till de två förtalade flickorna på 15 000 kronor.

Den fjärde flickan valde att inte överklaga tingsrättens tidigare dom i målet från i höstas. Domen mot henne kvarstår således.

2 kommentarer:

  1. "Två får 30 timmars ungdomstjänst medan den tredje får 20 timmars ungdomstjänst" Ja det var ett straff som heter duga det. På samma nivå som de unga gentlemän som nära på slog ihjäl en gammal man (nåja han överlevde i alla fall och hunden också) i en förort för något år sedan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. De är så unga det är därför. Känner till ett par andra ungdomar (killar), som kastade sten mot lastbilar och bussar (parkerade inte i drift) och de fick liknande straff, skadestånd och ungdomstjänst. Vi har inte lagar som följer med samhällsutveckling på studs. Det tar tid att lagstifta. Men en viss tröghet kanske är bra. Att de har blivit uppmärksammade av samhället är ett stort straff i sig själv.

      Radera