tisdag 26 februari 2013

Lars Vilks besöker moské

Vilken sensation! Den man som är jagad över hela världen ska besöka sina fiender. Han ska ställa ut i Malmö i sommar och det blev tandagnisslan i religiösa läger.

Alla kallades samman med Ilmar Reepalu (s) i spetsen. Voj, voj vad ska vi ta oss till. Jo polisanmälan blir bra. Alla som känner sig kränkta polisanmäler.

Ingen ska låta sig provoceras av konsten, men alla kan tillåta sig att känna sig kränkta. Dock är konstnären själv inbjuden till Malmö moské. Vilks ställer upp. Så kan det hela avdramatiseras en smula, tror han.

Jag tror att vi har backat en aning i tiden. Eller har vi gått framåt? Svårt att säga som John Lennon sade, när man inte vet åt vilket håll man står.

Men faktum är att muslimerna i Malmö är emot allt våld och för yttrandefrihet. Och va fasen det är klart att vi ska ha yttrandefrihet, men man behöver ju inte använda den jämt och ständigt. För att nästan citera Björn Lagerbäck (fp) samordnare för Dialogforum. Vilks ska få vara helt ensam med sina teckningar, enligt honom.
27.2.2013
Naturligtvis var det inte en riktig inbjudan till moskén utan en som gällde bara ifall Vilks ville backa och be om ursäkt och buga sig för prästerskapet. Han är välkommen att ringa när som helst och underställa sig, falla på knä och be om förlåtelse.
2.3.2013
Dock lär det  bli samtal till slut i radio den 11 mars.
13.3.2013
Samtalet blev väldigt vänligt och gåvor utbyttes förutom då att Vilks blev jämförd med Hitler. 

4 kommentarer:

  1. Descartes "Je pense donc je suis", ungefär "Jag tänker, alltså finns jag" bör kanske moderniseras.
    Vad sägs om: "Jag är med i TV, alltså finns jag"?

    SvaraRadera
  2. Ursäkta! Hamnade fel. Den här kommentaren syftade på ditt inlägg om Schulman.

    SvaraRadera