torsdag 7 februari 2013

Kvinnor kan

Jo de kan vara minst lika brottsliga och luras och stjäla precis som män. Det senaste beviset på detta är Värmlandspolitikern och moderaten Annétthe Zettergren . Hon kallar sig Maggan eller Margareta i Thailand. Där njuter hon av skattebetalarnas pengar och sin tidigare sambo Olle Sanderssons stulna miljon. Hon har stulit flera miljoner från landstinget.

- Nej, inte är det jag inte, säger hon när hon blir tillfrågad. Men myndigheterna i Sverige vet att hon finns där och exsambon (som nu bor med sin gamla mor) intygar att det är hon på Expressens bild.

Hon är häktad tillsammans med en 33-årig släkting och begärd utlämnad från Thailand. De är på sannolika skäl häktade för grovt bedrägeri respektive grovt penninghäleri. Hon är fortfarande skriven i Stöllet i Värmland och det är trist för hennes sambo att hon också tog hans pengar. Kvinnor kan de också som sagt.

Hon har varit borta sedan förra hösten och hon tömde då sina konton innan hon lämnade landet. Hon anhölls i sin frånvaro den 22 augusti. Polisen hann bara prata helt kort med henne innan hon försvann.

Nu när hon är häktad kan polisen begära henne utlämnad genom justitiedepartementet. Brottet är tillräckligt grovt. Thailand gör sedan själv en bedömning om hon ska utlämnas eller inte. Preskriptionstiden för grovt bedrägeri är tio år.
8.2.2013
Hennes och släktingens pass är nu spärrade och det ska underlätta att de blir utvisade från Thailand.
22.3.2013
Hon är nu gripen av polisen i Thailand. Hennes systerson greps tidigare.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar