torsdag 1 maj 2014

Landet är splittrat och enat

Vårt kära Sverige står enat och dessutom splittrat denna 1 maj! Det är ganska självklart vad de flesta medborgare tycker,  men det som framträder mest i medierna är alltid de extrema. För annars är det inga nyheter. Således får Fi och Sd plus nazister och yttersta vänstern mer utrymme än som är vettigt för den vanlige svensken. 

Vad vi skulle behöva är egentligen ett moderat socialdemokratiskt parti. För dessa båda stora partier ligger ganska nära varandra. De byter åsikter som de byter strumpor, i stort sett varje dag. Löfven och Reinfeldt skyndar sig att uppfylla minsta önskan som framträder i etermedia eller på ledarplats. Så fort några klagar över att vi inte har något försvar så satsar Löfven 400 miljoner för att få tyst på dessa.

Men knappast någon klagar längre över avgifter på dagis eller skatterna så nu kommer bägge dessa partier att höja de senare. Det har de lovat. Det är rätt självklart att vår invandringspolitik inte kan bestå. Vi kan inte vara bäst i världen på att ta emot flyktingar i längden, men sd gör att det måste ändå borgarna vara för annars kan de bli anklagade för att vara främlingsfientliga. Vi får väl se hur det ser ut i höst med Löfven vid makten. För den kommer han säkerligen att få. 

Jag minns ännu att dåvarande statsministern Göran Persson varnade för konsekvenserna av att EU skulle ta bort gränserna inom området och att människor skulle få vandra fritt. Hur skulle det gå med våra sociala system? Social turism ville de inte ha då när öststaterna också skulle bli medlemmar. Han fick mothugg, men med tanke på allt som har hänt sedan början av 2000-talet kanske det blir hans varningar som blir ihågkomna när Löfven ska försvara den unika svenska modellen.

Det har varit liberalerna som har styrt hitintills, men det kanske blir rättning i leden då i höst när Löfven tar över. För visst är det säkert att han gör det? Något annat skulle vara mycket förvånande. Ska vi byta ut vår befolkning i samma snabba takt som nu? Ska vi godta att människor skjuts och råkar ut för våld i stort sett varje dag nu? Hårdare tag, men på ett mer socialistiskt sätt blir det enligt den nya modellen i höst. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar