lördag 31 maj 2014

Äntligen kritik mot miljöpartiet

Det är på sin plats att påpeka välmenande stolligheter i förslag, som det populära miljöpartiet står för. Partiet har haft stor framgång i de kretsar som är välutbildade och som vill allt gott både till människor och miljö. Men det blir ingen valfrihet längre om man ska gå efter vad miljöpartiet vill. Själv har Gustav Fridolin gått på Mediagymnasiet i Nacka och det var ett fritt och bra val, men nu är förslaget att stänga kring 870 friskolor i landet, som drivs av aktiebolag. Däribland Mediagymnasiet. 

Inte heller vill miljöpartister jobba så mycket, utan kunna ta ett friår eller gå ned i arbetstid med bibehållen lön. Det här är förslag, som inte längre är särskilt aktuella ute i arbetslivet, där människor istället kämpar för att få jobba. Dessutom vill miljöpartiet att många fler ska få komma till Sverige utifrån - utan att arbeta då kan tänka utan istället bli försörjda av oss andra. Hur länge vår välfärd kommer att bestå med den inriktningen vet ingen. Det ser ut att bli en kongress nu i helgen i Göteborg för miljöpartiet där de märkliga förslagen staplas.

Miljöpartiet har  tidigare gjort upp med Alliansen om att tillåta alla hitkomna att få fri vård. Deras barn, om de föds här, ska dessutom få svenskt medborgarskap, menar några miljöpartister i en debattartikel. Det är landet de föds i som ska bestämma deras medborgarskap, inte varifrån föräldrarna kommer. Nationen Sverige ska vara det som avgör vilka människorna är. Då passar galoscherna med jord istället för blod. Det är sant att miljöpartiets politik hänger inte ihop. Bara att åstadkomma en 35-timmars vecka skulle kosta kring 150 miljarder per år. 

2 kommentarer:

  1. Ja, det är ju vad man väntat på - att media ska börja granska vad alla generösa förslag ska kosta. Hoppas att det fortsätter. De behöver verkligen nagelfaras.

    SvaraRadera
  2. Ja, hur Miljöpartiet (och även Fi) hanteras av medierna är allmänt sett ett stort bekymmer. Obs detta inlägg (som synes naturligtvis inte länk till mig själv): http://www.svt.se/opinion/journalisterna-maste-sluta-smora-for-miljopartiet. Sedan det skrevs har vi ju haft ett framgångsval för MP med vidhängande rapportering. Såvida man inte är ledareskribent eller kolumnist har man självfallet inte betalt för att torgföra sina egna åsikter. Både beträffande VAD man tar upp och HUR man gör det.

    SvaraRadera