fredag 11 oktober 2013

Lämna aldrig ut koder i mejl!

Människor går på bluffmejl. Själv får jag nästan varje dag sådana. Är det inte penisförlängningar (!) så är det något fel på en faktura jag har fått (fast jag inte har det), eller också vill de ha koden till min mejl (!) för att kunna ta över den. Eller också på något kreditkort, som jag inte har.

Och så det klassiska förstås att jag har vunnit hundra miljoner på Google eller att någon vill ha hjälp att få ut pengar efter ett arv. Jag ska bli rikligt belönad. Så tröttsamt alltihop! Släng mejlen i skräpkorgen så upphör de så småningom.

Dumt av lurade Paul Östling att ställa upp i tidningen. Han kommer säkerligen att bli överöst med nya mejl. Eller lurad vid dörren i sitt hem. Så enkelt att leta upp adress och telefonnummer.

Gå inte på ifall ett "barnbarn" ringer och vill ha ett lån! Ta hand om er där ute! Tjugofemtusen kronor gick åt denna gång till inköp åt en bedragare. Helt i onödan.

Här är lite tröst i hösten. Fina bilder från vår tomt. Rosorna blommar fortfarande fast hösten har färgat träden i rost och gyllengult.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar