fredag 25 februari 2011

Tvåhundra miljarder i London

Det lär Khadaffi ha gömt där. Dessa pengar ska spåras och frysas. Dela ut dessa till folket och det blir kring 35-40 000 per person. Bara av de pengar som finns i London.

Nu försöker regimen muta folket med motsvarande 2 600 kronor per familj och en löneökning på 150 procent för statliga tjänstemän. Peanuts!

Varifrån kommer denna enorma girighet hos den sortens män? Eller är det en allmän företeelse? Göran Persson - också 40-talist - skodde sig ordentligt på att vara vårt lands ledare, men förstås inte i Khadaffis klass.

Ingår det att sko sig särskilt bland politiska ledare? Går makt och girighet hand i hand? Och måste alla folk se till att de som sköter det administrativa inte berikar sig på ett skamligt sätt? Jo, tyvärr är det nog så.

Varför tar de pengar från folket? Antagligen för att det är möjligt. Vi behöver äntligen ändra världen så att det inte längre går att sno åt sig miljarder.

2 kommentarer:

  1. Enda skillnaden mellan Libyen och Sverige är att vi har en grundlag som gör att despoter som Khadaffi inte kan utvecklas i full blom men dom finns här också.

    Sedans vet vi ju att den som ljuger utan att blinka med ögonen och svettas är ju den perfekta politikern och i normala fall sätter vi en psykologterm på dessa och den är inte snäll...

    dvs de tänker i första på sig själva, sedan kommer dom själva och sedan dom själva och till sist ingen annan.

    SvaraRadera
  2. Nils Dacke: Mmm ha en trevlig fredagnatt annars... jag har stött på despoterna närmare än man kunde tro. Man kan välja väg i livet. En del tror att det materiella är allt. Konstig inställning tycker jag själv.

    SvaraRadera