torsdag 24 februari 2011

Inga bibliska flyktingströmmar

Italien vill ha hjälp att ta emot de hundratusentals flyktingar, som väntas fly över Medelhavet om det blir inbördeskrig i Libyen.

Migrationsminister Tobias Billström tycker dock att Europa ska ligga lågt med att hjälpa till i Italien.

Drygt 5 000 nordafrikaner har kommit till den italienska ön Lampedusa medan Sverige tog emot 32 000 asylsökande i fjol. Då har Italien en befolkning på 58 miljoner och Sverige nio miljoner.

Italiens inrikesminister Roberto Maroni talar om en flyktingvåg på upp till 1,5 miljoner, som skulle kunna söka sig till Europa. Men inte heller andra länder tror på detta.

4 kommentarer:

 1. Finns ju ett flertal rika oljeländer som borde vara lämpligare mottagare av dessa flyktingar. Men solidariteten muslimer emellan kanske inte är så stor.

  SvaraRadera
 2. paradigmo: Ingen behöver fly så särskilt länge får vi hoppas... Libyen är inte särskilt tättbefolkat. Bara kring 5,7 miljoner invånare med en yta kring fyra ggr så stor som Sveriges.

  SvaraRadera
 3. Ytan 4 ggr så stor som Sverige...då glömmer du att mesta ytan i Libyen är öken. Nej, se till att flertalet tar sig till lyckolandet Sverige så är vi snart 12-13 milj.Sverige är ju ett glesbefolkat land...

  SvaraRadera
 4. Svante1: Nej då jag vet att det är öken till 90 procent och att det är vattenbrist. Det finns dock ett stort projekt, som syftar till att ta upp gammalt vatten som finns under öknen. Varför tror du att dom vill komma hit? Så trevligt är det inte här. Här har vi isöken istället i minst 90 procent av landet. Plus mörker.

  SvaraRadera