lördag 26 februari 2011

Hurra professor Eva Lundgren slutar!

Vilken enastående god nyhet det är att professor Eva Lundgren säger upp sig från Uppsala universitet.

Grattis till universitetet och oss som aldrig har kunnat begripa hur denna manshaterska har kunnat bli så uppburen. Hon anklagades för forskningsfusk, men friades 2005.

Hon tycker inte att universitetet har gjort något för att återupprätta henne, men universitetet menar att hon inte har kunnat integreras på sociologiska institutionen. Läs i klartext att hennes forskning gjorde henne omöjlig.

Hon har velat syssla med sin specialitet kön, makt och våld. Läs mäns våld och makt över kvinnor. Men universitetet menar att ingen professor kan få hålla på med bara detta utan måste också ingå i ett större sammanhang, där forskning, handledning, undervisning och administration ingår.

Eftersom universitetet har misslyckats med att integrera Eva Lundgren i denna större miljö så har de kommit överens om att det är bäst både för henne och universitetet att hon slutar. Hon får ett generöst avgångsvederlag och ska ägna sig åt forskning åt utländska uppdragsgivare.

Själv skrev jag för drygt ett år sedan ett brev till rektor Anders Hallberg om henne.

5 kommentarer:

 1. Är det sant ???!!!!

  En mycket god nyhet!!!!

  Och varför skulle Universitetet återupprätta hennes skamfilade heder efter att hon friats från anklagelser om fusk?
  Är det inte hon själv som ska göra det ????

  SvaraRadera
 2. Inte en dag för tidigt!
  //Pops

  SvaraRadera
 3. maukonen: håller helt med... professorer är ju numera som andra löntagare, inte undantagna från avsked.

  SvaraRadera
 4. Ann Helena
  Vilka konvulsioner, vilken beslutsvånda, vilken handlingsförlamning, vilken feghet mitt gamla universitet visat upp i denna fråga. Så skönt då att Eva Lundgren nu hjälpt ledningen på traven! Som universitet måste man faktiskt vårda sin integritet och status.

  SvaraRadera
 5. Leif: Jag skulle tro att dom har jobbat en del med det... men det finns ju lagar och bestämmelser... så sånt här tar tid. Har själv släkt på universitetet så grattis till dom också. Inte lätt för ett universitet att ha stämpeln av av manshatare på sig. Genus handlar ju om alla människor, inte bara ett kön.

  SvaraRadera