tisdag 1 februari 2011

Elton John har besvär med romer

Han riskerar att få en permanent husvagnspark med kringresande romer inpå sina egna ägor i England.

Han och andra förmögna från överklassen bor nära drottningens eget slott Windsor och det är där bredvid parken, som Maurice "Fred" Sines har planer på ett permanent läger. Han säger att han själv har romursprung.

Trehundra av Elton Johns grannar har redan protesterat mot dessa planer och Elton John funderar nu själv på att ansluta sig. Han flög tillbaka hem med sin partner och deras lille son i förra veckan.

Byn där de bor heter Old Windsor och Sir Elton John har ett palatsliknande hus där. Hans ägor skulle ansluta till det planerade permanenta lägret.

Det är fortfarande 50-tal i England. Klasskillnaderna är som förut och i Sverige ändras Femböckerna för att inte vara så rasistiska. Men verkligheten fortsätter att vara det.

2 kommentarer:

 1. Vad som är ännu mer märkligt i Storbritannien är att det finns områden som man INTE får bygga till på huset eller fixa en uteplats, bygga ett garage eller växthus.
  Orsaken är att platserna med detta strikta förbud har "kulturhistoriskt" värde och får INTE förändras, det finns dock ett undantag.
  Resande kan lägga beslag på en allmänning eller äng, sätta upp sitt läger och sedan ansöka och få godkänt för att bo där.

  Denna särbehandling av vissa är mycket omdebatterad och gör det inte lättare för någon part att bli accepterad.

  Särbehandling och diskriminering är inte bra - för någon.
  Det går säkert att lösa detta problem, men frågan är vilka som måste kompromissa mest och om de är villiga att göra det?

  SvaraRadera
 2. Maukonen: Dom skulle ha behövt en revolution... men visst är det märkligt att England är precis som i Midsomer... deckare berättar sanningen fast lite mer utstuderat då.

  SvaraRadera