torsdag 17 februari 2011

Man slog ned skyltdocka

Mannen i 61-årsåldern tyckte att han blev attackerad när han gick förbi en skyltdocka. Han slog till med en rak höger och dockan föll pladask till golvet och gick i kras.

Han hade groggat en del innan detta hände. Det hela utspelade sig i Göteborg. Varför går TT ut med denna nyhet? Är det för att det instinktiva i detta är roligt? För att så där gör män när de blir anfallna?

Hur skulle en kvinna ha gjort? Sprungit, skrikit på hjälp? Småleendet eller skrattet i det här fallet beror väl av poängen med den ofarliga stillastående motståndaren. Och att vi ser framför oss en scen med slapstick. Hur roligt som helst med en drumlig berusad man, som dock lyckas få till knytnävsslaget perfekt.

Mannen åtalades i går för skadegörelse. Affären där detta hände heter Manlig Depå och ligger på Drottninggatan i Göteborg. I det fashionabla NK. Män är män och pojkar är pojkar. En skyltdocka kostar kring några tusen kronor.

2 kommentarer:

  1. Det är väl marknadslagar som styr utbudet. Folk vill bli underhållna först och främst. Vilket gör att vi ser världen som i en skrattspegel numera. Vilket förmodligen inte är så bra...

    SvaraRadera
  2. paradigmo: Mmm säger du det... jo även mord, död och våld ingår väl där... som säljande element. Då skrattar vi väl inte, men förfasar oss eller får känna oss lite bättre ett tag, för vi har inte råkat ut för detta kanske...

    SvaraRadera