onsdag 5 mars 2014

Parlamentet till salu

Det engelska underhuset ska hyras ut när inte parlamentsledamöterna är där. Nu ska en film om kämpar för kvinnlig rösträtt spelas in med Meryl Streep i rollen som Emmeline Pankhurst. Det är första gången som filmare släpps in i den gamla byggnaden. 

Filmen Suffragette har premiär nästa år i januari och Helena Bonham Carter samt Carey Mulligan har också roller också i den. I filmen berättas om hur kvinnorna får kämpa mot en våldsam stat. Detta hände sig för omkring hundra år sedan.

Anledningen till att denna byggnad nu hyrs ut är att det behövs pengar till reparationer av de gamla rummen. Företag och privatpersoner ska kunna hyra in sig i rum. Det kostar omkring 10 000 kronor per timme att hyra in sig i  de femton matsalarna och terummen i byggnaden. Den uppfördes efter en stor brand i det gamla palatset år 1834.

Gäster i underhuset ska kunna köpa huset champagne för omkring 400 kronor flaskan och en engelsk frukost för omkring 200 kronor eller dricka te för cirka 240 kronor per person. Amerikanska turister är ett av målen för denna verksamhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar