onsdag 19 mars 2014

Bert Karlssons paradisiska asylboende

Han skröt hur mycket som helst om sitt imperium för asylsökande, som han skulle starta. Han ville ha  25 boenden runt om i landet. Och han skulle kunna få ned kostnaderna genom stordriften. Dessutom ville han ha invandrare som skötte ruljansen. De jobbade bättre än svenskar. Det skulle bli rena paradiset med bra mat och lördagsgodis.

Men nu när det kärvar i Filipstad, Värmland så skyller han på Migrationsverket. De ska upprätthålla ordningen. Och de måste sätta in vakter om människor slåss, som ett 50-tal personer gjorde nu i Filipstad. Där har de också har hungerstrejkat tidigare för att maten var dålig.

- Det här handlar om olika nationaliteter och religiösa motsättningar. De kan inte hålla sams i Syrien eller resten av världen så varför skulle de hålla sams här, säger Bert Karlsson. Han har dessutom tidigare påpekat att det går inte att blanda olika nationaliteter. Även platschefen Ann-Sofie Pettersson håller med. Det är sådant här som händer när man samlar folk av olika nationaliteter på samma plats.

Nu har Migrationsverket flyttat tre av de som startade bråket. Ett av problemen är att de inte har några aktiviteter, att de bara äter och sover, säger de. Dessutom spelade tydligen alkohol in för några av slagskämparna fick sova ruset av sig på polisstationen under natten till tisdagen, men när de kom tillbaka på dagen blev det nya bråk. Ett 20-tal poliser var på plats under dagen i går för att det skulle bli lugnt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar