onsdag 22 maj 2013

Det har gått för långt


UPPDATERAT
För tredje natten i rad brann det i Stockholms förorter. Invandrarbarn kan tro att de befinner sig i sina hemländer. De är psykiskt skadade av sina bakgrunder och tror att de kommer att få guld och gröna skogar genom att bränna och slå sönder. Det är yttersta vänsterns och de kriminellas uppfattning som råder.

Duraid Al-Khamisis mamma står på balkongen och skriker och gråter "Bagdad" enligt denne frilansjournalist (bror till talesmannen för Megafonen). Hennes trauma kommer upp till ytan. Det här är Stockholm Sverige inte Bagdad Irak. Enligt honom själv har han också använt droger och varit kriminell i tonåren. Så han vet hur det fungerar. Nu är han 26 år (snart 27) och jobbar för Sveriges Radio och andra medier.

Detta har pågått länge och det var värst på 90-talet, som jag har skrivit i min senaste artikel på Newsmill. Då lades grunden för det som händer i dag.

Rasismen i Sverige kommer absolut att bli värre. Ingen tycker om människor som tror att de kan komma hit och förstöra. Det är idiotiskt att slå sönder sitt eget samhälle. Men en del invånare säger att de inte känner igen de som förstör. Att de är ett slags inresta kravallturister.

Inga poliser kom till skada men åtta personer greps i natt (elva enligt Rapport). Bränderna och skadegörelsen har spridit sig. Detta kommer bara att kosta samhället ännu mer och ingen blir glad åt det. Detta gynnar enbart de krafter som vill ha hårdare tag.

Det var både söder om Stockholm och västerut som oroligheterna fortsatte. En byggnad på Husby Gård är nedbrunnen. Så här kan vi inte ha det i Stockholm. Rinkeby, Skarpnäck, Norsborg och Tensta var ställen där bilar brann. Här skriver polisen om att de är på plats för att informera.

Här skrev jag om upploppen tidigare. Och här kommenteras statsministerns insatser.
10:17
Och här berättas om att 15 000 Järvabor har varit med i den demokratiska processen om hur områdena ska förändras.
10:30
På DN:s ledarsida diskuterar de klimatförändringarna (och en smula Husby) apropå tornadon i Oklahoma. Varje år uppträder dessa oväder, har gjort så minst sedan Dorothy fördes bort från sitt hus i en tornado och hamnade i ett parallellt land i Trollkarlen från Oz. Hon lyftes upp med hela sitt hus i Kansas, Oklahoma. Boken publicerades år 1900.
10:59 
Och här kan ni läsa om Duraid Al-Khamisis mamma även på nätet. Plus läsa här att han ser framför sig ett nytt Irak i Sverige. Ja om man benhårt håller fast vid den bilden kommer den att manifestera sig i verkligheten. Ta inte hit era inre konflikter. Gör upp med dem och bli medborgare på riktigt i Sverige!
11:22
Här kräver sverigedemokraterna hårdare tag, längre straff och fler poliser. Svenskans Brännpunkt
11:31
Problemen i Husby förvärras inte av journalister. Inte ens om det puffas för att det ska bli direktsändning. Säger Expressen i Resumé.
13:00
De som har gjort det här kan inte ha tänkt säger verksamhetsansvariga Kerstin Wikström på Husby Gård. Nej, det är väl det som fattas när människor förstör. Tankeverksamhet. Det är därför ungdomar måste uppfostras och inte släppas ut på nätterna för att bli kriminella. De är nämligen inte så bra på att tänka i tonåren. Vuxna måste ofta göra det åt dem.
15:54
Polisen betraktar det här som organiserade upplopp med uppmaningar att ta till våld av organisationen Megafonen och även andra grupper på nätet. Megafonen säger att de inte står bakom, men talesmannen Rami Al-Khamisi tog inte avstånd från våldet när han framträdde i Aktuellt utan ville se orsakerna bakom detta.
16:59
När jag läser om Husby verkar ungdomarna där ha det bättre än där jag bor rent materiellt (nytt bibliotek, läsplattor skolorna). Vi har själva skänkt papper till skolan för att barnen skulle ha något att rita och skriva på. Men vi klagade inte, bara stod ut tills barnen var så stora att de kunde välja gymnasium och få den utbildning de behövde. Våra barn har alla jobb fast ett par av dem är unga, 20plus. De bor inte längre hemma.
18:57
Och sten flyger även vid en demonstration mot våld och träffar en äldre man i huvudet. Förfärligt!
20:36
Var lite tacksamma tycker den här skribenten! Ja för att det finns ett land som har tagit emot er. Själv var jag glad som liten att jag var född i Sverige och slapp svälta i Indien. 

11 kommentarer:

 1. Hej, Anna!
  Brukar hoppa in här på din blogg och läsa dig...hoppar å hoppar, hehe..jaja,. iallafall, så vill jag säga att det är jä.ligt skönt att få läsa en skribent med oftast samma åsikter kring det mesta av de ämnen och aktuella händelser som du ventilerar här, som jag själv har.
  Eller förärat, för att uttrycka mig vackert, genom ålder, som erfarenhetens visdom, sunt bondförnuft eller vad det nu kan vara..upp å ner å hit å dit, livet självt.

  Äh, jag drar till med begåvat intellekt. Så det är en befrielse för hjärnan att dela/läsa en "likasinnad" emellanåt. Lite hjärncellssemester så att säga.

  Det behövs mellan allt skräp, undvikande feghet å hafsjournalistik som matas genom media dagligen. Man har ju inte AllaRätt själv naturligtvis å kul kan vara andras åsikter vitt skilt från ens egna....men skönt är det att få lugna sig med LIKA ibland...så man inte tror sig blivit knäpp av att se "galenskap" å medial disinformation, som verkar förbigå de flesta, de som nöjer sig med -han sa -hon sa (hen) eller "sanningen" i den fetaste rubriken.

  Så TACK för det, nu ska jag ut till allt OLIKA, utvilad, hehe...
  Pia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul Pia. Min upplevelse av världen är att de flesta har denna bondförnuftssyn på saker och ting, men tyvärr finns det sådana som vill förändra världen efter någon -ism. Någon slags mental konstruktion som ska ställa allt till rätta. Det har aldrig fungerat utan medfört bland annat två världskrig och mycket annat våld. Och är roten till det som sker på många håll i världen. Det handlar om att människor vill ha makt över andra. Vet inte om världen som helhet någonsin kommer att gå vidare från detta stadium. Vårt klot kanske inte ens är ett sådant ställe, utan människor kanske dimper ned här för att inse mer och utvecklas i sina själar och sinnen.

   Radera
 2. Har nån av er varit i "ghettot" Husby lr, det är fint som vilken annan stadsdel som helst. Mycket parabolantenner då, men ingen misäääär. Utråkade ungdomar utan sommarjobb, jaaa men vad faen hitta en orsak till att bränna ner kvarteret då.
  Och kravallrubriker, Staten klarar inte av att hantera 2 mellanstadieklasser snorungar som passar på att härja så fort de får chansen.. Vi bränner andras bilar för att, vi har ingen gård, inget jobb (hallå du är 14!!) vi är ganstaz inför polarna i klass 8b, vi har makt över staten, polisen har inte en chans vi är bäst och tuffast!! Hela Sverige står handfallet! och sanningen är Sverige har bakbundit Polisen till den grad att de inte vill riskera att bli kallad rasist, övervåld, böter fängelse, Sverige värnar för mycket om de som inte sköter sig! Ska Husby starta ett medborgargarde ett gäng gamla mustachprydda invandrargubbar med käppar som går och tar ungarna i öronen och rappar till dom lr? Ja det skulle ge resultat förutom att då skulle DE bli gripna för barnmisshandel. Polisen är väl dom som ska utdela stryk till dom som inte sköter sig sen får de väl gnälla bäst de vill..ont ja men ge faen i att bränna upp erat kvarter då! Ut och plantera en rabatt som sommarjobb och gör det lite finare istället men det är väl tråkigare och inte lika tufft som att bränna bilar. Skitunge! //Pelle the Punisher

  SvaraRadera
 3. Synd att dom bara härjar i Husby och andra invandrarförorter. De som organiserar allt detta skulle skaka om samhället mycket mera om de gav sig på Söder istället. Organisera ett antal kommandogrupper och genomför ett antal gryningsräder mot Söder, med mycket glassplitter och många utbrända bilar, då skulle det ta hus i helsike!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo visst vore det roligt! Lite inbördeskrig i Sverige. Det har vi inte haft på många hundra år (Dackefejden senast?). Hur dum i huvudet får man bli? Väx upp!

   Radera
 4. När Skåne blev svenskt kämpade snapphanarna i sitt nya land Sverige mot den svenska överhögheten som svarade med en brutal etnisk rensning. Och det var långt efter Dackefejden.
  I övrigt instämmer jag med resten av ditt svar.

  SvaraRadera
 5. http://www.document.no/2013/05/husby-er-ikke-et-sted-i-sverige/
  http://www.document.no/2013/05/svenskene-er-redde/

  Lykke til med barne barn!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för lyckönskan för barnbarnen. Det är enklare med sådana än med de egna barnen. Inte lika stort ansvar.

   Radera
 6. Om alla invandrare stannar på dom orter som dom har blivit tilldelade och inte klumpa ihop sig i grupper, så skulle dom lättare komma in i det Svenska samhället

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stämmer så till vida att de efter fem år verkar vara mer segregerade än från början. När de flyttar söker de sig till sina landsmän.

   http://www.migrationsinfo.se/valfard/boende/segregation/

   Radera