onsdag 19 april 2023

Deltagande i en terroristorganisation ska bli straffbart

Som en protest mot att människor inte längre ska få tillhöra en terroristorganisation så hissades PKK-flaggor i Göteborg. Ingen ska gå fri som är medlem eller deltar i en terroristorganisation utan detta ska straffas. Det har regeringen bestämt i februari 2023. Inte så märkligt kan en vanlig svensk tycka, men medlemmar i PKK är emot detta för de vill inte straffas för att de tillhör en terroristorganisation, för så klassas PKK också i Sverige. Det var Olof Palme som gjorde detta år 1984. 

Därför hade någon eller några nu hissat PKK-flaggor i Göteborg så de syntes under ett par dygn innan de togs ned. Göteborg har varit vänsterextremistiskt ända sedan 1960-talet med yttersta vänsterorganisationer. Men alldeles klart är att Sverige inte gillar PKK. Nu hissades flaggorna för att störa processen med anslutningen för Sverige till Nato. 

President Erdogan gillar ju inte heller PKK eller dess yttringar. Och har begärt utlämning av medlemmar i organisationen från Sverige. Han krävde att 33 medlemmar skulle utlämnas från Sverige och Finland och Sverige har utlämnat några få. Det är en ständig balansgång mellan olika folkgrupper i Sverige för att vi har tagit hit dem som det var mest synd om. Nu när vi inte längre vill vara alliansfria utan bli medlem som land i Nato så blir det ibland knepigt. 


Rojavakommittén har tagit på sig ansvaret för de hissade flaggorna. PKK är sedan 1984 terrorklassat i Sverige. Detta handlar om stöd för Kurdistan, som ju hade stort inflytande i den förra regeringen genom Amineh Kakabaveh

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar