torsdag 5 juli 2012

Monica Gunnes förlorade år

Enligt sin senaste krönika är hon 50+ och en surkärring. Det senare epitetet, som hon ger sig själv, vet jag ingenting om. Men att hon tycker att hon är 50+ när hon i själva verket är 60+ snart till och med 70+ om några år. Det luktar självbedrägeri. Eller ljug helt enkelt.

Hon är född samma år som jag, samma år som andra världskriget tog slut. Det tycker jag är något att vara stolt över. Inte att försöka dölja.Var stolt över din ålder Monica Gunne! Dölj den inte bakom en hårman (peruk?) och ett sminkat ansikte (opererat?).

Gör en grej av dina rynkor istället, ditt av visdom åldrade ansikte. Fast det kanske är för sent om du har gått i samma fälla som Alice Timander?

Hon som ständigt opererade sig, som inte dög förrän hon blev 90 år. Som enligt henne själv hade en sjuklig, nedärvd, mindervärdeskänsla. Det var därför hon behövde bli premiärlejon, så att människor skulle ge henne lite uppskattning, genom att titta på henne. Tragiskt!

Titta på Lill-Babs. Hon är skrynklig så att jag misstänker att hon röker två paket Chesterfield utan filter per dag. Men hon döljer det inte annat än bakom sin frisyr, som inte är en peruk.

Du duger också Monica Gunne! Låtsas inte att du är yngre än du är. Var stolt över din ålder. Tänk så mycket du har uträttat! Livets mening är inte att vara 25+ hela tiden. Men man kan känna sig så inombords. Och bry dig inte om karlarna! För sjutton dom finns där ändå. Ifall du vill ha dem. 

2 kommentarer:

  1. Tittar på hennes bild och tänker att hon har snyggt hår. Trodde hon var 50 plus. Såg säger man inte om man är över 60 snudd på 70. Det har du alldeles rätt i.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är något förnekande på gång... det är synd om dom där brudarna, som är mer än andra fångade i att de måste vara unga. Och imponera på motsatta könet. Det sorgliga är att de tror att makt, sex och pengar är allt livet består utav.

      Radera