onsdag 27 april 2011

Sjuksköterskan nekar

Den manlige sjuksköterska, som tog emot Emil Linells nödsamtal, nekar till brott. Han kommer att få advokat Björn Hurtig som försvarare. Han är mest känd som försvarare till Julian Assange.

SOS Alarms chef är inte längre beredd att uttala sig mer i fallet. De anhöriga till Emil Linell har både polisanmält och anmält detta till Socialstyrelsen. SOS Alarm har gjort en Lex Maria-anmälan.

Polisen har sagt att utredningen ska vara klar till midsommar och också Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap (MSB) granskar vad som har hänt.

Avtalet med SOS Alarm, som Försvarsdepartementet har skrivit, är luddigt och går inte i detalj in på hur SOS Alarm ska sköta verksamheten. MSB tycker att avtalet ska skrivas om.

Enligt uppgifter så kände sig Emil Linell hängig och hade sökt läkare för detta. Han fick ett flertal penicillinkurer, vilket inte hjälper när man har körtelfeber, vilket enligt hans anhöriga var hans sjukdom.

Mjälten brast hos Emil Linell och han förblödde på golvet i hallen till sin lägenhet. En granne hittade honom på morgonen. Ingen ambulans skickades till honom.

vårdcentralen i Bagarmossen, förort där Emil Linell bodde, utbildas läkarkandidater och ST-läkare som ska bli familjeläkare, husläkare. Det är ett samarbete med Karolinska Institutet.

Vårdcentralen finns med betyg på nätet. De kommer upp till godkänt. Det finns uppenbarligen läkare där som inte bryr sig och andra som gör det.

Det finns också en nationell patientenkät på nätet och där får vårdcentralen i Bagarmossen bra betyg.

Emil Linell dog den 30 januari 2011. Han blev 23 år.

Filippa Reinfeldt har personligen svarat Emil Linells moster. Men hon är inte nöjd med svaret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar