torsdag 10 mars 2011

Erik Videgård begriper inte Sverige

Krögaren Erik Videgård har varit svårt cancersjuk, men är på bättringsvägen. Dock tyckte han att han skulle ha ersättning från f-kassan när han var så sjuk.

Så fungerar inte vårt svenska sjukförsäkringssystem och har aldrig gjort det. Man måste följa reglerna och vara inne i systemet när man blir sjuk. Uppenbarligen var han inte det när han drabbades av cancer.

Han hade ett aktiebolag och hade inte jobbat som anställd på ett par månader. Och inte heller gått till arbetsförmedlingen den där första dagen när man ska det. Jo, jag missade det själv första gången jag blev arbetslös. Det är hårt för då får man ingen ersättning.

Men detta system har vi haft sedan hedenhös. Det är inte så märkvärdigt. Antingen befinner man sig inne i det eller också inte.

Vi i Sverige har våra regler och bestämmelser och de är inte annorlunda än någon annanstans. Vi har ett bra skydd, men bara om man följer alla byråkratiska bestämmelser.

Och blir man sjuk i 50-årsåldern som Erik Videgård så kan man inte räkna med någon vidare pension. Om man inte tillfrisknar och kan skaffa sig det på egen hand förstås. Livets hårda regler.

Men Erik Videgård tycker att staten ska funka som en snäll morsa. Det har staten aldrig gjort.

Han satt i TV-soffan i morse och var förbannad över att hans mamma har fått en hjärtinfarkt, men det är inte statens fel. Människor blir sjuka och dör när de är gamla. Det är enbart livets ordning.

Och för bara tre år sedan startade han en lyxrestaurang i Ryssland. Hur har det gått med den? Och så här vackert bor familjen på 185 kvadratmeter på Östermalm.
16.2.2013
Grattis Erik Videgård till att ha startat ett nytt bolag! Hur gick det med Förvaltningsrätten?
26.8.2015
Sveriges Television går in på det här gamla inlägget. Om ni vill se lite nyare så tryck på bokstäverna så kommer ni till senare nyheter. 
12.11.2015
Ser att Sveriges Radio är inne och tittar på det här. De behöver väl också utbilda sig. Annars så är det en särskild dag när Sverige infört tillfälliga gränskontroller och Magdalena Andersson lånar kring 10 miljarder för att bekosta flyktingar och asylsökande i Sverige. Skriver jag om här om ni trycker på de blå bokstäverna kan ni läsa.

13 kommentarer:

 1. lite svårt gå till arbetsförmedlingen när man fått beskedet cancer. och det spelar ingen roll hur flott han bor ALLA har rätt till ersättning punkt.Och så särskilt rik blir man inte som krögare.

  SvaraRadera
 2. Catharina: Hur vet du allt detta? Ett aktiebolag har skyldighet att betala sjukersättning till de anställda och ifall det är ägaren så måste han förstås vara inne i något sjukersättningssystem för att få ersättning från staten. Så fungerar det också för varenda löntagare. Varför skulle en företagare vara undantagen?

  SvaraRadera
 3. http://matalskaren.taffel.se/2011/03/07/en-guldkant-till-var-videgard/

  SvaraRadera
 4. Catharina: Detta du lämnar som länk säger inte ett smack om någonting. Inte om hans förhållanden vare sig det gäller ekonomi eller något annat. Utan det är bara något flummigt om att skänka pengar till honom. Varför då?

  Han har fortfarande kvar sitt företag. Hans fru Kajsa är engagerad i tre företag och de bor i ett hus Nybrogatan 64 där i stort sett alla, som bor där i verksam ålder har egna företag. Du kan lika gärna skänka pengar till kungen, för honom är det väl också synd om? Han kanske också får cancer någon gång?

  SvaraRadera
 5. Catharina: Catharina: Här är deras lägenhet. Den är stor och maffig. Värd kring 10 miljoner så där. Ingår i brf Räven nr 13. Men naturligtvis ska de bo kvar med sina tre barn och den stora hunden. Varför ska människor ändra sina levnadsvillkor för att de blir sjuka? Känner en 35-årig man som nyss fick bråck på stora kroppspulsådern. Han ligger på sjukhus i Österrike just nu. Hur ska det gå för honom? Vem bryr sig. Som sagt skänk pengar till eliten och dom som bor på Östermalm. De behöver det verkligen. Och starta en insamling för kungen! Han får ju tigga och be varje år att få pengar till alla sina slott. http://www.svd.se/bostad/hemmahos/maffigt-pa-ostermalm_1432697.svd

  Lägenheten är en sexrummare.

  SvaraRadera
 6. Håller tyvärr inte med om något. Lika för alla rik som fattig. Inte ska väl en stackars människa behöva ändra in levnadsstandard för att han blivit sjuk. Det har inget med eliten att göra jag hade skänkt pengar även om han varit fattig.

  Det där med kungen är intressant inte för att jag diggar honom men det är ett avtal han gjort med staten för länge sedan så att slotten ska kunna underhållas.

  SvaraRadera
 7. Catharina: Du är således alldeles förvirrad. Varenda människa som blir sjuk måste ändra sitt sätt att leva. Så är det bara. Det är en nödvändighet både fysiskt, psykiskt och också ekonomiskt.

  Starta en insamling för kungen! Det tycker jag verkligen du ska göra. Då bidrar du ju till att staten kan minsta sina utgifter.

  SvaraRadera
 8. Intressant Ann Helena! Jag känner till Videgård sedan gammalt. Han fick sparken från Fjäderholmarna för att han slösade firmans resurser. Alldeles nyligen fick han av någon människa som förbarmade sig över honom en spark in som restaurangchef på en ny konsthall som ska öppna i sommar på Värmdö, tydligen. Det första han gjorde var att skaffa en tjänstebil och inspirationsresor till NYC och London, hörde jag. Tydligen gick det till så på Lydmar hotell också. Mycket inspirationsrepresentation där också. Inget olagligt, men ett karaktärstecken.
  /Lasse

  SvaraRadera
 9. Många som går in nu för nu satt Erik Videgård i TV4 och klagade sin nöd igen. Han bor fortfarande på samma adress Nybrogatan 64 och numera är barnen utflugna. Han och frugan har sexrummaren för sig själva.

  SvaraRadera
 10. Slarvigt skrivet där uppe på sista kommentaren: Felicia är äldst av barnen och är nu närmare trettio år. Vilma är mellanbarnet och är tonåring och minstingen är Max blir tonåring strax. De yngsta är inte utflugna således. Rätt ska vara rätt! Hunden Tango kan väl inte leva längre? Då skulle han vara kring 15 år. Det är bara sådana hundar som vår Lukas som blir så gamla. Vad jag vet. Någon kommentator har också påpekat att de bor i hyresrätt. Har aldrig sagt något annat. Det står där uppe att deras lägenhet ingår i brf Räven, vilket den gör. Om de har varit smarta så har de en överenskommelse om att få köpa sin lägenhet till ett fast pris när de vill.
  http://annhelenarudberg1.blogspot.se/2013/09/stackars-hanne-kjoller.html

  SvaraRadera
 11. Jo jag ser att Sveriges Radio är inne och tittar på det här inlägget. Det beror väl av att de vill utbilda sig. Erik Videgård var således inte anställd när han blev sjuk, men ville ändå ha sjukpenning. Han var ju sjuk. Och han lever ju än, vilket inte min sambo gör, som också fick cancer. Han dog i december förra året 57 år gammal. Dock fick han sjukpenning (fast en låg sådan) hela tiden, men som jag har sagt ovan. Det kostar att vara sjuk. Vi var tvungna att låna av barnen. Men min sambo hade ändå ordnat det för oss ifall han skulle dö. Han hade sedan gammalt en livförsäkring och hade ordnat huslånet så att hans del skulle falla bort (nästan) ifall han dog. Därför kan jag nu bo kvar här fast jag är pensionär och med en låg pension. Åtminstone ett tag. Grattis igen då Erik Videgård till att du har nytt företag och att du inte är sjuk. Du är snart två år yngre än vad min sambo blev.

  SvaraRadera