söndag 6 juli 2014

Nazisterna ut ur Sverige!

Det har varit ett tjatande om dessa nazister i medierna senaste veckan. Senast Anders Philblad i TV4 i morse. Alla som är stämplade, godkända och politiskt korrekta i Sverige måste förstås ta ställning mot dessa. Och det gör jag absolut också, som föddes precis när de hade förlorat makten i Europa. Jo de hade faktiskt makten i hela Europa. De länder som inte var besegrade bockade och bugade likt Sverige. Något annat fanns inte att göra. Bara England stod emot.

Jag hade en gammelfarbror som var yrkesmilitär och som skulle ha försvarat Skåne ifall tyskarna hade anfallit. Han blev väldigt upprörd en gång när jag frågade honom om vi verkligen skulle ha kunnat försvara oss mot dem. Han skulle absolut ha dött i den kampen, men försvarat Sverige skulle han ha gjort.

Mitt första barn är med en tysk, som föddes 1944 under kriget i Braunschweig i Tyskland, och han växte upp i ruinerna efter andra världskriget. Hösten 1944 skapade 200 000 brandbomber en två dagar lång brandstorm i staden och den förstörde nästan hela det gamla Altstadt. Katedralen klarade sig. Det tog sjutton år att röja i tegelstenshögarna för 90 procent av staden var förstörd och där lekte denne man under sin barndom. Hans pappa dog i Ryssland innan han föddes. Fadern var inte ens var soldat, han var musiker. 

Krig är förfärligt och de olika fraktionerna som bekänner sig i Sverige till yttersta högern och till yttersta vänstern är outvecklade människor, som tror att de kan tjäna något på att befinna sig där de gör. De är besatta av makt precis som nazisten Adolf Hitler var. Förstår ni vad det betyder? Att vara besatt av makt? Det betyder att någon har blivit så ockuperad av det som den betraktar som totala orättvisor både mot den själv och mot den befolkning den tillhör att den vill få alla på knä. Och detta är utmärkande för galningarna numera också.

I Visby var det en handfull nazister, som fick så mycket uppmärksamhet i medierna att en bråkdel hade varit nog.  Varför ska Sverige fortfarande piska sig som land för att en del höll på Hitler under andra världskriget? Jag har aldrig förstått det. Och det är väl typiskt att kyrkklockorna ringer mot dessa nazister. Det gjorde de knappast under andra världskriget. Det gick alldeles utmärkt att vara kristen protestant eller katolik och samtidigt vara emot judar. Både Hitler och Mussolini var medlemmar i katolska kyrkan till sin död. 

I Sverige var naturligtvis sådana som Sven Hedin, Carl Milles, Verner von Heidenstam och min gamle släkting - farfars svåger - Einar P:son Wadstein medlemmar både i Riksföreningen Sverige-Tyskland och svenska kyrkan. Kyrkan har ofta sett sig som stående över politik och representanter för svenska kyrkan träffade också Hitler under kriget. Man skulle be om att judar inte utrotades. Till Gud mest förstås. För Hitler lät sig knappast påverka. Och ska jag då anklagas för att jag hade en släkting i dessa organisationer?

Förmodligen är den totala uppmärksamheten av nazisterna i Visby ett sätt för medierna att göra sverigedemokraterna lite mer rumsrena. De sitter ju trots allt i riksdagen och det ser inte ut som om de som röstar på dessa bland svenska medborgare har blivit färre sedan förra valet, tvärtom. Också i Norge har ett liknande parti tagit makten helt och hållet och även journalister plus politiker får inse att vi har ett nytt läge i landet. Och inrätta sig därefter. Själv befinner jag mig i den borgerliga sfären eftersom det var socialdemokraterna som slog sönder min familjs ekonomi under 90-talet och 2000-talet. 

Tack och lov har vi sluppit att gå från hus och hem. Men det är inte för sent än att höja skatterna så att vi måste göra det. Det vore väl bara rätt och lagom. Varför ska just vi bo på Värmdö i ett hus? Nä gamla människor ska flytta på sig så att de yngre får någonstans att bo. Det är modellen. Tankesättet liknar Nordkoreas. Eller gamla Sovjet. Fortsätt ge mig och andra kvinnor inte mer än fattigpension så blir det så. Och låt våra män slita ut sig i förtid och bli sjuka och få en låg sjukpenning så går det ännu fortare. Om vi inte bara ska räkna enligt BNP så borde sådana människor som jag belönas, som bor på landet, tar hand om landskapet, skapar miljöer för olika djur och komposterar. Vi är för öppna landskap och ser till att de fortsätter vara detta. Vi har dessutom byggt vårt hus själva av trä och annat miljövänligt. Vi belastar inte statskassan eller kommunen, men får ständigt betala mer till dem. Ända tills vi blir fattighjon förmodligen.

Så här såg det ut i Tyskland
 I slutet av 1929 1,9 miljoner arbetslösa
Oktober 1929 kom den stora börskraschen i New York, inledning till stora depressionen i USA och Europa
Februari 1930 var 3,5 miljoner arbetslösa i Tyskland. Vid årets slut var 5 miljoner utan arbete
Arbetslösa i Tyskland år 1932 över 30 procent av befolkningen, mest i världen

Så här ser det ut i Europa och världen i dag
Grekland, Spanien, Kroatien och Cypern har arbetslöshet över 15 procent
Sverige ligger kring 8 procent
Rumänien kring 7 procent
USA kring 6 procent

Här kan ni se alla arbetslöshetssiffrorna från april i år. Sammanlagt var drygt 25 miljoner arbetslösa i EU i april i år. Omkring 730 miljoner invånare bor numera i Europa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar