måndag 7 juli 2014

Blixt och dunder på väg

UPPDATERAT
Varning för åska! Värst lär det bli i morgon. Håll er inomhus eller sitt i en bil. Det är bäst. Dra ur alla sladdar. När vi var små gick vi alltid upp på somrarna på natten när det åskade i Blekinge. Huset och lantgården låg utsatt och mycket riktigt så brann ladugården upp så småningom. Blixten tände eld. 

Redan har åska orsakat oreda i Borås och i Dalsland. En man blev döv och tappade minnet. Här berättar pappan till honom om att han slungades iväg åtta meter när blixten slog ned.Men ännu värre ska det blir i morgon. Stanna gärna på Värmdö på semestern så slipper ni översvämningar som det blev i Skara på campingen. Hörde jag.

Här är det alltid sol och 27 grader varmt! Och inga människor på badstränderna direkt. För de har gett upp och åkt utomlands. De trodde inte på sommaren. Dock är bilköerna legio hela tiden. Vi har så få vägar eftersom vi bor på öar. Men ta det piano! Bilteamet i Värmdö, Hemmesta fick in plaskvåta svettiga människor som flämtande frågade om de möjligen kunde installera AC (air condition) eller fixa påfyllning så det kom någon kyla. Jovisst det kan dom!
13.7.2014
Jaha ja i dag skulle det regna. Inte gör det så inte. Bara sol och varmt. Hoppas det där regnet kommer någon gång också hit, för nu börjar det bli torrt i markerna. Annars måste jag ju vattna stackars mig! Söderut är det dock översvämningar. Så klart. Men någon gång måste väl meteorologerna lyckas pricka in vädret runt Stockholm också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar