måndag 18 mars 2013

Det snöar för fullt!

Bilden tagen vid tolvtiden 19 mars 2013
UPPDATERAT
Vädret är inte som vädersajterna säger. Här är det full snöyra och det verkar inte sluta. Först i kväll skulle eventuellt något komma, men här är det julafton nu igen. Tre mil öster om Slussen.

Snön har legat sedan i november och försvinner inte för det är ständiga minusgrader. Just nu är det minus tre och snöyra. Här är webbkameran över trafiken några kilometer härifrån. Enligt väderkartorna ska det vara lite moln och sol. Fel, fel, fel!
19.3.2013
8.37
Vilket väder! Snö, snö, snö och blåst. Minus sex så snön smälter inte. Det ska inte vara sådant här väder nu. Nä det ska vara vår och rödhaken ska sitta på staketet och vippa. Koltrasten ska sjunga från en grantopp och gröngölingen ska ropa över nejden. Intet är normalt. Var nyss ute och gav fåglarna mat. De behöver den och rådjuret kommer och äter också. Hon är med kid. Det syns.
15:42
Här kan ni se havsisens utbredning runt Nordpolen. Rätt normal. Vintern är inte varmare än normalt således.
20.3.2013
Så här mycket snö har det inte varit sedan vintern 1969-70 då det var 150 dygn med snötäcke i Stockholm. Vi kan knappast komma upp i något liknande i år. Det skulle betyda att vi har snö till slutet på april. Får vi inte hoppas! För två år sedan var det tio-elva dygn mer än nu. Det kan slås. Vintern ska hålla i sig till påsken.
22.3.2013
Det var minus 14 i natt. Här kan ni se hur mycket kallare det har varit i vinter jämfört med förra vintern.

Här kan ni jämföra hur det ser ut nu lördag den 5 maj. Mycket bättre! Men våren är sen. Vi  har fortfarande haft minusgrader på nätterna den här veckan. Påskliljorna försöker slå ut som i dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar