torsdag 23 september 2010

Två gripna för överfallet på Fredrick Federley

UPPDATERAD

De greps på olika adresser i Stockholm och ytterligare två gärningsmän söks. Vad är det nu för sorts gärningsmän, som har gripits? Är det sådana som inte gillar bögar? Eller några som är högerextremister? Eller bäggedera?

Är det några från ett invandrargäng, som inte visste vem de överföll? Så småningom lär vi veta om det var ett politiskt dåd eller bara ett av de många överfall, som sker dagligen och stundligen i Stockholm.

Då båda som har gripits är 15 respektive 18 år gamla och är tidigare dömda för narkotikabrott och övergrepp i rättssak. Polisen bedömer att det inte finns något hatbrottsmotiv eller politiskt motiv i nuläget (24.9).

De båda anhållna måste begäras häktade senast på söndag.Men de är redan släppta, för att de var unga och för att de inte kommer att göra om det enligt polisen.

Enligt 18-åringens mamma så är det inte något politiskt brott. Om hennes son har gjort det där så beror det inte på att det var en känd politiker, utan bara en slump. Han visste nog inte ens vem det var. Advokaten Björn Hurtig (som också ska försvara Julian Assange) säger något liknande. Men vilken mamma skulle inte säga så?

Hatbrott ska nämligen betraktas allvarligare och ge ett strängare straff. Men i praktiken gör det ofta inte det, men med denna uppmärksamhet kring brottet så borde motivet synas.

Fredrick Federley säger till TV4 att priset för att vara politiker är högt i många fall. Och att de 54 000 kronorna de har i månaden "mäter inte upp för vistelse på sjukhus eller familj och nära vänners oro". Detta var tredje gången på tre år, som han blev överfallen.

Han minns ingenting själv efter klockan fyra ungefär den dagen. Han hoppas att minnet ska komma tillbaka. Och när han hör 18-åringens berättelse så minns han att han frågade om åldern.

Enligt 18-åringen så blev Fredrick Federley nedslagen för att han inte ville gem dem en cigarrett. Ja, det är ju ett vanligt motiv att misshandla folk. Federley frågade hur gamla de var. Och det blir ju i stort sett hans eget fel då. Eller hur? Sic!

Fredrick Federley själv tror inte att de var ute efter att råna honom fast de tog hans plånbok, men tusen kronor, som han hade i fickan hittade de inte. Hans id-kort och kreditkort försvann, men hittades utspridda längre bort. Dock hade han kvar sina två mobiler. Så han tror inte det var ett vanligt rån.

Här har jag skrivit om detta förut. Och här.

2 kommentarer:

  1. "Är det några från ett invandrargäng, som inte visste vem de överföll?"
    Förstår inte vad du menar. Brukar invandrargängen hålla reda på vilka de överfaller och misshandlar? Det enda kriteriet brukar väl vara att det är Svenskar. Menar du kanske att det finns en lista bland invandrargängen där det framgår vilka som är giltliga offer.

    SvaraRadera
  2. Nej käre John jag menar ingenting... ha en trevlig afton ;)

    SvaraRadera