torsdag 23 september 2010

Ett rättvist valresultat

Det ser ut att bli så att Alliansen får regera, men utan den absoluta majoritet, som skulle vara problemfri. Jag tycker det är alldeles rättvist. Vi har problem i landet och varför skulle de tillåtas att sopas under mattan?

Detta är ett mångkulturellt land, med de stora problem, som uppstår när delar av befolkningen inte känner sig hemma här, utan föreställningsmässigt och i sina hjärtan bor någon annanstans.

Och det går inte att ändra så där över natten. Sverigedemokraterna förblir en nagel i ögat på de andra partierna och på den extremvänster, som har varit vana vid att ha maktens öra tätt intill sina led. De får finna sig i att vi befinner oss i en annan verklighet.

Länge har vi gjort det, men de tidigare alltid regerande socialdemokraterna har låtsats som om vi kunde ta emot hela världen och visa resten av vår jord att vi är världens samvete. Vi gör alltid rätt. Vi vet bestämt hur världens problem ska lösas.

Det var en övermodspolitik, som grundade sig i andra världskriget, då vi stod utanför. Då vi drog oss undan och fegt lät bli att ställa oss emot. Vi slapp att lida lika mycket som andra folk och länder gjorde.

Men det hinner ifatt oss. Vår inställning att det går att läka världen i Sverige är inte möjlig längre. Vi måste ta itu med de problem, som har hopat sig hos oss under de senaste decennierna.

Folket har fått den regering vi förtjänar och regeringen har det folk, som den förtjänar. Nu börjar arbetet med att ta itu med den verkliga verkligheten.

4 kommentarer:

 1. Hittills har vi kunnat ha olika åsikter om det mesta - EU, alkoholmonopolet, kärnkraften, miljöfrågor, föräldradagar, a-kassa mm - men trots det blivit respekterade av meningsmotståndarna. Att "komma ut ur garderoben" med fel åsikter om invandrarpolitiken är dock i dag lika illa som om en bög gjort det för 70 år sedan.

  Ska nu äntligen den dan komma då vi vågar nämna att vår invandringspolitik kanske inte är så jättebra, utan att riskera att bli utstötta ur samhällsgemenskapen, föraktade o stämplade som rasister? Kanske vi till o med kan nämna för bekanta att vi lade vår röst på sd för att få igång debatten? Nä, det är kanske att hoppas för mycket.
  Jag måste säga att jag är full av beundran för de ungdomar som har vågat ta kampen o nu kommit in i riksdagen. Trots den bedrövliga behandling de utsatts för av de övriga partierna, media o kultureliten verkar de inte vara bittra utan är inriktade på att diskutera o ta ansvar.
  En av de unga kvinnorna i sd-gruppen sa "vi får se om de andra politikerna kommer att ta i hand eller ta i oss med tång".

  Vad är det för samhällsklimat som vi sett växa fram där journalisterna på våra stora dagstidningar tävlar i politiskt korrekta fördömanden av sd i stället för att analysera invandringspolitiken och därmed orsaken till att sd överhuvudtaget finns?

  SvaraRadera
 2. Pops: För den större delen av medie- och den politiska eliten så kunde det här knappast hända. Det finns dom som har röstat av ideologiska skäl på samma vänster i 50 år. För någon gång skulle kommunismen segra. Har mött många av dem i mitt jobb. De gick från att vara missionsförbundare till att bli kommunister. Ofta. Samma tro på himlen.

  Såg William Petzäll och Julia Kronlid i morse på TV och de verkade att vara vanliga schyssta ungdomar, som snällt svarade på programledarens insinuanta frågor. Sådana frågor borde ha ställts före valet, inte efter. Men nu fick vi åtminstone höra och se att dessa båda inte är monster.

  SvaraRadera
 3. Om inte politikerna är nöjda med valet får dom väl skaffa sig ett nytt folk!

  Undrar jag hur många röster som är felräknade. Allt sker ju manuellt i dessa datatider. Märkligt! Det är som i USA som ockå har världens mest gammalmodiga system där folk ska trycka ett hål bland massor med alternativ. Som gjort för fusk. Men snart kan vi väl sitta och rösta genom datorn.

  Snart är resultatet här och snart är det jul.

  SvaraRadera
 4. Parnassen Helena: Jovisst är vi lika gammalmodiga som USA, men det var det ingen som trodde. Där satt dom ända till 24 i natt och räknade för hand. Och ändå blev det inte riktigt klart.

  Och Värmland, som inte kan hålla sig till reglerna och som kan orsaka nyval, för att de bara kom med röstsedlarna i handen. Varifrån fick dom dessa?

  Datorn? Nä det får vi nog inte. Då kan rösterna hackas på vägen. Och förändras till nåt helt annat. Fast nog borde det gå, när vi tillåts att deklarera per dator. Men då gäller det förstås att staten ska ha in våra pengar... en helt annan femma.

  Var och handlade och dom jäklarna spelade julmusik.. och hade bullat upp med julgrejer, gissa om jag skyndade mig ut! Kan man inte få njuta lite av hösten först.

  SvaraRadera