måndag 13 december 2010

Självmordsbombarens hustru gripen

Hon bor i Hässelby och polisen gick in i hennes lägenhet och grep henne.

Jag har inte fått någon ordning på varför han var skriven i Tranås och hon där. De är gifta sedan 2004, men han var nu mantalsskriven som ogift. Eller också var det en annan nära anhörig. Jo, det verkar ha varit en annan anhörig. Det var svärmor, som bodde där.

Nu sägs det att frun är gripen i Luton i England och alla de tre barnen också. Och frugan hade förstås ingen aning. Nog fasen borde man ha en endaste aning om att ens man sysslar med underliga saker.

Familjen kom från Irak i början av 90-talet, men enligt presskonferensen med Säpo i dag så vet de inte riktigt vilket land de egentligen kom ifrån.

Han har annonserat efter en ny hustru, vilket den gamla lär ha varit med på, men kanske blev det knas på linjen?

Han var sunnimuslim och extrem salafist kallas också wahabism, som hittas främst i Saudiarabien. De vill ha en ren lära och gå tillbaka till det som fanns från början. Fundamentalister.

I Tranås är fyra personer (inklusive honom) skrivna på samma adress som självmordsbombaren. En av dem är hans pappa. Annars så har självmordsbombaren bott här i Sverige sedan han var elva år och gått i skola och gymnasium här.

Han hade tre barn. Det senaste fött i somras.

Han har också studerat i Luton England 2001-2004 och utbildat sig till naprapat. Finns studieskulder. Han tjänade förra året 54 000 kronor men i år har han inte tjänat någonting i Sverige. Enligt Daily Mail gick hans fru omkring i heltäckande slöja med bara ögonen synliga i Luton, dvs hon var klädd i niqab.

Många går in och läser det här inlägget, som handlar om Birgitta, som var fru till den självmordsbombare, som sprängde sönder sig själv och andra i Irak. Hon begrep precis varför hennes man gjorde det. Hon blev/är lika knäpp som han var uppenbarligen. Undrar hur deras fyra barn kommer att bli?

Det här inlägget skrev jag på Newsmill nu på morgonen.

Detta inlägg är uppdaterat ett antal ggr efter händelseutvecklingen. Säpo säger också att uppgiften om att någon i försvaret skulle ha känt till sprängningen i förväg verkar vara en tidningsanka.

22 kommentarer:

 1. Attentatsmannen hälsar det svenska folket att konstnären Lars Vilks och dennes Muhammedteckningar, de svenska soldaterna i Afghanistan och svenskarnas tystnad är bakgrunden till hans uppmaning.

  Varför skall då svenska civilister straffas?
  Hur kan man rättfärdiga mord för Lars Vilks teckningar (TECKNINGAR!)

  "Så ska era barn, döttrar, bröder och systrar dö lika som våra bröder och systrar och barn dör".
  I denna mening visar individen att han sökte endast HÄMND - öga för öga tand för tand... Så gör man enligt hans hedersbetygelse.

  Idag tycker jag synd om ALLA muslimer som också blivit ett offer till den misslyckade terrordåd!

  Samtidigt har jag åsikten att det enda som stoppar muslimska extremister, är deras oskyldiga muslimska bröder och systrar! Ingen annan kan bidra till slut på sådana dåd!

  SvaraRadera
 2. Jerry: Du har rätt det är synd om alla muslimer och alla religiösa, som inte får ha sin tro ifred, utan det ska göras politik av hela skiten. Politik och religion går inte ihop. Det blir en osmaklig soppa.

  SvaraRadera
 3. På radio sa dom just att bombaren inte är identifierad. Nämner inte hans namn. Men Expressen blåser på med tv och allt och skrive hans namn och visar bilder på hur han såg ut när han tog studenten.

  SvaraRadera
 4. Parnassen: Jo det politiskt korrekt syns så tydligt, men till och med Säpo sade på sin presskonferens (i direktsändning) att han var till 98 procent identifierad och sedan när en journalist i salen sade hans nam: Taimour Abdulwahab och frågade om det var han som var identifierad till 98 procent, så svarade polisen och Säpo ja. Det som återstår är dna-prov eller att hans föräldrar säger att det är han.

  SvaraRadera
 5. Jerry: Vilka knäppa vänner du verkar ha. Så vi ska börja om igen på tusentalet? Vilken fantastisk idé. Ja det verkar ungefär vara samma idé som de gröna fascisterna har. Att vi förstör jorden, så därför ska det inte finnas så mycket människor. Man ska vara försiktig med vad man önskar. Det kan bli verklighet.

  Mahmoud Khalfi var jag tvungen att slå upp, jaha imam av den snällare sorten då.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article932540.ab

  SvaraRadera
 6. @ Ann Helena
  Efter 11 september dådet i New York har dessa vänner förvandlats till bittra människor.
  De anser sig vara fråntagna all respekt från icke-muslimer...

  Sista gången vi träffades var 7 juli 2005, gissa varför!

  SvaraRadera
 7. Jerry: Jag som just tänkte säga att du borde inte umgås med dem. Är de fråntagna all respekt från icke-muslimer? Hmm var det inte muslimer som flög dom där planen? Grandet och bjälken är en bra liknelse i bibeln tycker jag. Förlåt dem och gå vidare med ditt. Bli inte bitter du också. Det är så man gör. Man kan inte vara vänner med alla, men man kan gå vidare med sitt eget liv.

  SvaraRadera
 8. Ann Helena: Eftersom jag är kosmopolit, är jag van att umgås med folk från olika kulturer.

  Terrordåd är inte främmande för mig.
  Efter den tredje terrordådet har jag lärt mig hur man gör för att inte vara bland offren.

  Visa komponenter i samhället bildar till en möjlig hotbild, den upptäckte jag redan för tio år sedan.
  Då skrattade många när jag hävdade att det är endast en tidsfråga när det smäller även i landet.

  Jag bara kan konstatera att svenskarna tar inte sådana tillbud på allvar! DET SKALL MAN GÖRA!

  Deras beteende är precis vad terroristen kalkylerar med, att människorna blir nyfikna efter första smällen och tror att faran är över...

  Observera beteendet i följande video; http://www.youtube.com/watch?v=cvL3XpSL2zU.
  "Det här är inget rolig, det var ingen bomb här..." INGET ROLIGT - INGEN BOMB...!

  Flickorna hade änglavakt att det var ett misslyckad terrordåd!

  SvaraRadera
 9. Jerry: Änglavakt är inte så dumt... ;) Men det är naturligt att reagera som dom gör i ett tryggt samhälle och när man är ung. Spännande. Galningar och knäppisar finns överallt. Det kan man inte skydda sig emot.

  Men att journalisterna fallerar så kapitalt och misslyckas med att beskriva situationen är åt helvete. De borde ha hållit huvudet lite kallare. Uppenbarligen var de ihjälskrämda redan av propagandan från vänsterhåll och livrädda för att kommentera fritt i sitt eget land.

  Och under kvällen lade sig återigen det politiskt korrekta som en våt filt över nyheterna i TV4, där de rapporterade från Luton om att han blev utkastad från moskén redan 2007. Jaha så det stämmer då att galningarna dras dit. Ska man då kasta ut dem? Vore det inte bättre att omvända dem till den rätta läran? Ska inte moskéer och imamer se till att hålla fåren i fållan?

  SvaraRadera
 10. Hur gör man det att "... omvända dem till den rätta läran? Ska inte moskéer och imamer se till att hålla fåren i fållan?", när Koranen ses av dessa muslimer som en bekräftelse av det som förkunnats av alla föregående profeter för världens ALLA folk.

  Koranen är skriven på arabiska och översättningar RÄKNAS INTE som själva Koranen i sig, utan som tolkningar av dess mening och budskap.

  Reflektera över faktum att muslimer som kommer till Europa FLYR från de sekulära regimerna i Algeriet, Tunisien, Turkiet, etc just för att få religionsfriheten för att sakta skapa ÄKTA muslimska samhällen (som beskrivet i Haditherna och Koranen).
  Kort sagt - de flyr sekulära regimer som försvarar kvinnors rättigheter m.m. till blåögda europeiska länder där de får fritt utlopp för sin bokstavstrogen islam.

  I Egypten exempelvis får du gärna vara muslim och visa upp din tro, men går du för långt så kan du "försvinna".
  Här i Europa så får de muslimska samfunden ofta skattepengar för att bedriva sin "Dawah" (muslimsk missionsverksamhet bland icke-muslimer).
  Otroligt hur Européer som precis likt de tre små aporna vägrar att se faran, tala om faran eller höra om faran.

  GLÖM INTE att det finns imamer som hävdar att islamisterna är martyrer för Islams skull...

  Många muslimer kritiserar den "nya" vägen som Islam har nu.
  Sådan kritik vågar inte svenskmassmedia att projektera för oss... påtryckningar?
  Eller är det rädslan att även vi skall våga kritisera som Wafa Sultan (en syriska) gör på Al-Jazzera(arabiska); http://www.youtube.com/watch?v=1KI_pOVJVhI
  Här ser du en immam som sedan tillrättavisar henne... http://www.youtube.com/watch?v=pVR72P8xzTs

  Lyssna på henne UTAN en radikal immams "tillrättavisande"; http://www.youtube.com/watch?v=up3yuQDAWKQ

  SvaraRadera
 11. Jerry: Ja det är förnuftet mot galenskapen, men den kampen kan nog inte vinnas. Det kommer alltid att finnas människor som tar fel vägar inom sig själva och därför gör knäppa saker ute i verkligheten.

  För människor blir imamer och präster av olika schatteringar också för att få makt över andra. För att få bli upphöjda till det som kungar förr i tiden föddes med, utsedda av Guds Nåde. Se Waco och Jim Jones. Sekterna inom kristendomen handlar också om att få makt över andra. Tyvärr tror de på domedagen och därmed så skapar de den själva.

  Jag hoppas att min bok I Ormbärarens tid kommer ut 2012 eller tidigare för den handlar om allt det här. Den ligger på förlag. Som mänsklighet står vi nu återigen inför valet att kliva upp ett trappsteg i medvetenhet eller att falla tillbaka till barbari. Det är sant. Enskilda människor har alltid legat före, men som mänsklighet kollektivt sett har vi inte lyckats att ta steget.

  Visst det är sant att Mellanöstern bidrog med en utveckling av civilisationen med uppfinningar och annat för några årtusenden sedan. Precis som romariket och grekerna också har gjort. Men man kan inte gräva ned sig i detta. Livet går vidare och uppfinningarna är beroende av ett fritt tänkande. Inte av dogmer. Också civilisationers utveckling går i vågor.

  Vi måste komma dit att människor kan tänka själva och inte lyssnar till imamer och andra ledare. Vi har kommit en bit ditåt genom internet.
  Vi behöver inte vara så upprörda som de är i de här inslagen heller. Man kan prata lugnt och stilla utifrån enkla sakförhållanden. Skrikande gör det inte mer sant. Hitler skrek rätt mycket.

  SvaraRadera
 12. Prata högt (skrikande) är egentligen deras normala ljudnivå vid diskussioner. Det är deras mentalitet att gestikulera och betona orden med ansiktsuttryck och viftande armar, eller pekande fingrar...

  Många svenskar inser inte faran med att visa "fingret" mot araber, så det kan sluta våldsamt!

  Jag tror inte att jag överdriver om jag påstår att nu är fundamentet till islams VÄRLDSHERRAVÄLDE färdiggjuten.
  Erövringen av västvärlden ordnar de med ”Make Love not War”.
  Medan västvärldens standard familj består av två barn så förökar sig muslimerna som kaniner.

  Jag är realist inte fanatiker.
  Jag lyssnar på andras åsikter även om jag inte accepterar dessa.

  Jag kritiserar det konventionella kriget mot islamisterna.
  Alltså som i alla konventionella krig är resultatet döda.

  Det är islams ideologi som måste bekämpas.

  Sharia är inte kompatibel med demokrati i alla dess former.

  I den muslimska världen baseras ländernas lagstiftning i denna prioriteringsordning;
  Sharia, sedvänjor eller lokala lagar
  och sist kommer dagens västerländska lagar.

  Idag firades i Gaza 23 års dagen av Hamas.
  Ismail Haniya säger att Hamas inte kommer att erkänna Israel!

  Hamas visar ingen tolerans mot sina landsmän som inte har deras åsikter!
  Här har du ögonvittne för Hamas behandling av sina landsmän!
  ”What is really happening in Gaza and Hamas. See the video and you will understand. No mercy, No nothing.
  Just killing.
  That is way Israel is fighting Hamas and Terror in Gaza.”
  Denna text är INTE mina ord!
  http://www.youtube.com/watch?v=mFNbIUiMFAs

  Lär barnen på ett dagis i Sverige att hatta eller älska?
  Så lär de i alla fall i Gaza…
  http://www.youtube.com/watch?v=6WHdWgES-Uw

  Konflikten gäller inte enbart land/vatten, det är en familjefejd! De har gemensam stamfader som de bråkar om...
  Båda sidorna har fanatiker.
  Efter mordet av Yitzhak Rabin (av en jude...) den 4 november 1995, har jag sagt att det var sista spiken på fredens kista.

  SvaraRadera
 13. Jerry: Nä helt rätt sharialagar vill vi inte ha. Det har vi inte heller.

  SvaraRadera
 14. Ann Helena: Synd att rättigheterna för videon http://svtplay.se/v/1735915/gomorron_sverige/debatt_jimmie_akesson__sd__och_maud_olofsson__c_?sb,p102831,3,f,-1 har gått ut (Denna video togs bort 27 okt 2009).
  [Debatt Jimmie Åkesson (SD) och Maud Olofsson (C) i Gomorron Sverige.]

  Mahmoud Aldebe skrev och skickade till alla "etablerade" partier inför riksdagsvalet 2006 där han som ordförande för Sveriges muslimska förbund krävde bland annat sharialagar och en rad andra fördelar för muslimer.
  http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/Isidor/files/83/2113.pdf

  Att döma av antalet som undertecknad ansökan för Stopp för Sharia petition till Sveriges riksdag, har vi REDAN förlorat denna kamp!

  SvaraRadera
 15. Ann Helena: Det är ingen konst att bli pessimistisk när Sverigedemokraterna lyckats komma in i riksdagen.

  SvaraRadera
 16. Jerry: Äsch det var väl ett rättvist val. Vi har ju demokrati som du vet i landet. Och folket valde in dom. Tycker du vi ska ändra på vårt valsystem?

  SvaraRadera
 17. Ann Helena: Det var väl ett rättvist och spännande val.

  Jag röstade inte på SD, men jag kan inte låta bli att hålla med många av SD åsikter gällande massinvandringen, särskild från muslimska länder.
  http://www.youtube.com/watch?v=yXB9YsnH6w0

  Det positiva med SD intåg i riksdagen är att nu kan man inte vifta bort problemet med integration av invandrare i landet.

  Här har du EN bloggare som är svensk när det passar honom, annars är han iranier... http://www.bahlool.se/2010/12/12/ashura-bilder/#comments

  http://www.bahlool.se/2010/12/12/terrorattacken-i-stockholm-vem-ligger-bakom-2/

  SvaraRadera
 18. Ann Helena: Tidigare nämnde jag Mahmoud Aldebe, nu pekar jag på Abdirisak Waberi - Islamist i Sveriges riksdag.; http://www.youtube.com/watch?v=wNDeeoUNvAk, det återstår att se om han som Mahmoud Aldebe tänker kräva Sharia lagar i landet...

  Just Internet har hjälpt spridning av idéer till sådana som lyssnar till imamer och andra ledare.

  Som jag nämnde tidigare, araberna kan inte prata lugnt och stilla utifrån enkla sakförhållanden. Se själv; http://vimeo.com/16779150 [New Trends in Arabic Anti-semitism]

  Deras högljudda samtalsnivå är en fördel som jag drar nytta av.
  Eftersom de känner sig trygga med sitt språk, så anar de inte att en gammalgubbe bredvid förstår vad de säger.
  I en busslinje satt bredvid mig två yngre kvinnor som jag lyssnade på eftersom de berömde varandra att de lyckades lura myndigheterna.

  Vid slutstation har jag pekat på utgången med ordet "Tfatdal", är som att "om ni vill", "här har du" - de blev likbleka!

  SvaraRadera
 19. Jerry: Om du smyger omkring så där i samhället kan du väl göra en insats istället? Vi vill inte att folk lurar myndigheterna. Själv har jag jobbat i 40 år och får omkring 5 000 i månaden för det i pension. Plus den grundpension som alla får, som är på drygt samma summa eftersom jag har en sambo och vi har barn ihop. Då får man mindre i pension. Detta före skatt.

  SvaraRadera
 20. Ann Helena: Jag slutade för många år sedan att jobba(bisyssla) som tolk, efter en individ från Maghreb "Palestinier" krävde hotfullt att jag skall intyga att han är palestinier...
  Du hör ju om en individ är från Skåne eller Gotland, samma gäller i den arabiska språket.

  Eftersom jag själv är en invandrare så min insats för samhället klassas som xenofobi...
  Har t.o.m blivit stämd (tillsammans med Securitas) för diskriminering av en rumänsk invandrare!

  Apropå pension - jag vet hur det känns att i gamla dagar få en sådan pension, vi sitter i samma båt.

  Förmodligen har du märkt att jag kastar om bokstäver/ord/grammatik trotts ansträngningen att inte göra detta.
  För sju år sedan har jag drabbats av en stroke som jag har att tacka VIOXX preparatet.
  http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/vioxx-ska-granskas-igen-1.450230
  Hoppas att du har överseende med mina skrifttabbar.

  SvaraRadera
 21. Jerry: Jag menar inte att du ska jobba, utan helt enkelt anmäla de som du vet fuskar... tråkigt att du fått en stroke... ta hand om dig och jag har inte märkt att du gör fler skrifttabbar än många andra.

  SvaraRadera