torsdag 18 april 2013

Monica Gunne nu igen

Jag är ingen vän av hennes sätt att uttrycka sig. Hon är en slarvig journalist som naturligtvis drogs iväg av affekt (precis som Omar Mustafa för den delen). När hon inte ens kunde ta reda på att det heter Islamiska förbundet och inte muslimska så är det risig journalistik.

Det är bara att kolla upp innan det går i tryck. Det borde sitta i ryggmärgen på Monica Gunne som är född samma år som jag. Men chefredaktör Jan Helin är en moralisk städtant, som inte kan låta krönikörerna skriva vad de vill. Jag har själv varit krönikör på Aftonbladet en sommar och visst fick jag skriva exakt vad jag ville.

Det hela är en storm i det lilla vatttenglaset för att chefredaktör Jan Helin är så rädd för att stöta sig med någon enda som har en diskrimineringslag på sin sida. Det kan bli dyrt. Det är naturligtvis klokt att inte reta människor mer än nödvändigt. Han tänkte lyfta krönikan och det hade varit rakryggat om han hade gjort det.

Här kan ni läsa min artikel om vad som har utspelat sig när det gäller Omar Mustafa. Och vad socialdemokraterna borde säga i dag.

Inte ens Carin Jämtin gillar processen. Och tjafset fortsätter inom rörelsen. Det gör ingen glad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar