fredag 19 april 2013

Islamisterna leder på poäng

Den här vackra bilden illustrerar min senaste artikel på Newsmill
Ja så kan man väl säga eftersom de kör över alla andra i debatten. Tänk om vi hade lika aggressiva debattörer på andra håll som visade sig i Debatt i vår älskade television i går kväll. Vänsterfalangen inom Expo och socialdemokraterna hade inte en chans mot dessa.

Tyvärr är det socialdemokraterna som har ställt till detta annars hade vi inte ens haft diskussionen, men det kanske är lika bra att denna fråga diskuteras i grunden innan det blir valår på riktigt. Ska vi ha religiöst eller politiskt inriktade människor i våra partier? Är det meningen att politiker ska syssla med att fördela pengar och stifta lagar eller med Gud?

Helvetets förgård kan kosta röster, dvs Stockholms arbetarekommun kan göra detta eftersom de petade Omar Mustafa. Är rösterna det allra viktigaste? Jag trodde det var idéerna. Och spelar en halv miljon muslimer större roll än nästan ett par miljoner pensionärer?

Det är fullt förståeligt att Stefan Löfven inte vill fortsätta prata om Omar Mustafa. Det är väl inte vad valet kommer att handla om? Är religion grunden för politik? Eller är politik något annat. Dock kommenterade han i dag vad som hade hänt. Islamiska förbundet har gett uttryck på sin hemsida för uppfattningar som socialdemokratin inte står för. Och Omar Mustafa ville inte lämna tydliga besked. "Någon jävla ordning ska det vara i ett parti", sade C H Hermansson på sin tid (1969) i vänsterpartiet och nu säger Stefan Löfven något liknande.

Ni kan läsa vad jag tycker om detta här på Newsmill. Jag försöker hyfsa debatten. Och berätta vad politik är och inte är. Newsmill är borttaget sedan detta skrevs, men här kan ni ändå läsa min artikel. Tryck på bokstäverna här så dyker den upp. 

PS. Robin Bankel bemödar sig om att missförstå vad jag skriver så mycket som möjligt och skriver en hel replik om min artikel. Han verkar inte heller förstå de grundläggande demokratiska rättigheterna i ett sekulariserat samhälle. Han är 29 år och bor i Angered. DS.

2 kommentarer:

  1. AnnHelena Rudberg. Jag anser att S gjorde rätt som till slut fattade "herregud karln är ju kvinnoförtryckare". Hans enda orsak till att vara politiker i vårt land, är att smygföra in sitt budskap. Det finns inget annan anledning för honom och hans gelikar att blanda sig i politiken. Förstår du. RPersson

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hmm har vi backat i tiden och gått in i en slinga, som vi inte kan komma ur?

      Radera