onsdag 17 april 2013

S bör be om ursäkt

Det skriver jag i min 44:e artikel på Newsmill. Ni hittar den här. Religion är inte heller politik utan det är olika saker. Så skriver jag. Under tiden utsätts Veronica Palm för press. Hon har fortfarande inte berättat varför Omar Mustafa fick lämna den socialdemokratiska partistyrelsen.
22.4.2013
Här kan ni se Veronica Palm berätta om detta. Och här kan ni också se i Agenda Islamiska förbundet äntligen få stryka på foten. Sakine Madon tycker exakt som jag och säger det också. Och imamen som inte är med i Islamiska förbundet berättar resten.

4 kommentarer:

 1. S bör inte be om ursäkt. Kanske dock förtydliga om varför skedde som det skedde.
  Omar Mustafas koppling till de organisationer som i sin tur är djupt förankrade i den samme kallar för det "svensk-muslimska civilsamhället" kan inte vara förenliga med engagemang inom S på en sådan hög nivå. Varför? Enkelt. Islam, hur modern den än försöker framställa sig, kommer aldrig att acceptera den sekulära grundtanke som är en av de fundament vår moderna stat står på. Man behöver inte skrapa särskilt djupt på ytan för att hitta åsikter och annat som helt enkelt inte går att applicera i vårt samhälle. Det är inte heller första gången som muslimerna visar dessa ständigt närvarande drag av reaktivt socialkonservativa åsikter om allt från vad kvinnor bör eller inte bör göra, eller att imamer ska få döma i socialrättsfrågor (som Sveriges Muslimska Förbund förslog för ett bra tag sedan i sitt "öppna brev" till rikspolitiken).

  Såldes för att svara på frågan; det är icke ditt påstående om att "religion inte är politik" som jag vänder mig mot (vilket är helt korrekt); däremot att majoriteten av muslimer inte är sekulära; dvs. de menar att det just är så; "religion är politik".

  -Kan det rent av vara så att det politiska etablissemanget börjar inse att majoriteten av den drygt halva miljonen muslimer i Sverige är i varierande grad socialkonservativa, och inte överdrivet förtjusta i förändring över huvudtaget, såvida det inte direkt gagnar det muslimska parallellsamhälle som tagit form bredvid mainstreamsverige. Detta parallellsamhälle är inte direkt farligt som SD påstår, och vidare är icke heller den generella svenske muslimen “farlig”, -men som kollektiv är det ganska slutet, extremt snarstucket, och rätt navelskådande.
  Jag tror knappast att detta är som vissa menar; en del av en “infiltrationsstrategi”, utan snarare en manifestation av det enda som det muslimska kollektivet ser som intressant i att ha politisk makt; kunna ställa krav på anpassning, eller ytterligare isolera det som Omar Mustafa kallar för det muslimska civilsamhället från den "farliga" ickemuslimska omgivningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lär artikeln kära du! Innan du ramlar på i ullstrumporna! Ha en trevlig kväll annars. :)

   Radera
 2. Det var en bra skriven och tänkvärd artikel av dig på Newsmill.

  SvaraRadera