fredag 30 december 2011

Amstaff avlivades

Det var en hund av arten Amstaff, som anföll sin familj och som polisen inte kunde snara och därför sköts den senare. Detta inträffade i Karlshamn i Blekinge.

Arten Amstaff har stor energi och måste få utlopp för denna. Det är en sk kamphund och det finns restriktioner kring denna art i flera länder. Det finns många hundägare, som inte begriper hur de ska hålla sin hund.

Denna art har skapats i fattiga och trånga kvarter och det fanns inte utrymme för aggressivitet mot människor. Den hetsades mot boskap för att möra köttet innan slakt, eftersom stresshormoner ansågs hjälpa till med detta.

De här hundarterna kan vara farliga för människor: Pitbullterrier, Staffordshire Bullterrier, Shar-Pei, Chow-chow, Amerikansk Staffordshireterrier, Belgisk Vallhund, Japansk kamphund, Presa Canario, Briard, Rottweiler och Belgisk mastiff.

PS. Jag skriver med hjälp av ett mobilt modem från Telia. Det kostar per dag att vara uppkopplad med detta. Vi behöver fler och fler elektroniska prylar, för att nå ut. Vår fasta telefon är fortfarande nere. Och vår mobil låg på uppkoppling ett av fem möjliga när strömmen var borta. Igår försökte jag prata per mobil med min son, som befann sig två mil härifrån. Vi gav upp till slut. Tekniken fungerar inte. Telia bröt in och meddelade plötsligt att ett telefonnummer hade upphört och att ingen hänvisning fanns. Mitt i vårt samtal. Tekniken äger oss inte vi den. Matrix är förverkligad. DS.

2 kommentarer:

 1. Din blogg länkas från en artikel i en av de stora tidningarna. Du använder konsekvent ordet art istället för det riktiga ras. Hund är en art av djur, American staffordshire bullterrier är en ras av hund. Din lista på farliga hundraser är ju helt godtycklig. Alla hundar kan vara farliga för människor (möjligen undantaget de allra minsta) så jag kan inte påstå att du har fel i sak, men att t.ex. lyfta fram chow-chow och shar-pei som farligare än andra raser är ju lite tokigt. Du har också glömt en hel rad andra raser i din lista. Varför skriva om detta alls om du knappt kan något? Du kan ju först läsa på om du vill tillföra något och då är det en god idé att ange dina källor som referens. Lycka till med tekniken och gott nytt år. Jonas Bergdahl

  SvaraRadera
 2. Jonas: hej på dej, jovisst använder jag ordet art, det är roligare än ras tycker jag. Hundar är en och samma sort egentligen, härstammar från vargar och andra hundarter. Skriv en längre lista på farliga hundarter om du vill. Istället för att klaga bara det är så trist.

  Detta går att diskutera istället för att komma med klagomål, som är så trist! Jo jag vet att jag upprepar mig. Det är en mänsklig rättighet det också.

  Du lever för mycket i din mentala intellektuella energi. Och källor kan man ange om man vill. Det är inte en medborgerlig plikt. Du borde läsa det jag skrev nyss om vad som händer mänskligheten i stort och också dej som individ i framtiden under året 2012.

  Lycka till själv och ha som sagt Ett Gott Nytt År!

  SvaraRadera