onsdag 15 juni 2011

Att förlora tre barn

Om igen tog jag i dag del av Lori och Chris Cobles historia hos Oprah, som repriserades på TV3. De förlorade sina tre barn i en olycka den 4 maj 2007. En lastbil körde in i deras stillastående van.

Det blev kö bakom en skymd kurva och lastbilschauffören kunde inte bromsa in 90 km i timmen för att klara sig från en kollision. Bilen där mormor, mamma och de tre barnen Kyle 5 år, Emma 4 år och Katie 2 år satt, tryckes ihop.

Mamma svimmade av barmhärtigt nog i framsätet och vaknade till igen i dikesrenen till vägen. Mormor fick brutna revben i passagerarsätet fram och barnen skadades så svårt i baksätet på bilen att de senare avled på sjukhus.

En ofattbar tragedi, som orsakades av en kurva, där det hade varit problem i tio år.

Men bara ett år senare efter olyckan fick familjen tre nya barn. Ett mirakel inträffade. De båda föräldrarna fick trillingar och inte nog med det utan de fick en uppsättning barn med samma kön, som de hade haft förut.

Hos Oprah framträdde familjen nu hösten 2010 med de tre nya barnen, som var 2,5 år då. Deras andra tre förlorade barn kommer alltid att finnas hos dem och sorgen över dessa barn går inte över, men de har fått en ny glädje i huset. Trots allt.

Fadern i familjen sade att han hade lärt sig att prata om saker efter olyckan. Att han hade slutat gå in i en tigande mansroll, att de båda tänkte på självmord, att de båda fick terapi för att ta sig igenom. Att de båda slöt en pakt om att inte ta livet av sig, för då skulle den andre vara ensam kvar.

Lärdomen av detta var att familjen är det viktigaste, att vi ska måna om våra kära och nära. De är viktigare än allt annat. Och chauffören, som körde på dem, var själv trebarnspappa och hade lidit svårt av olyckan. De båda föräldrarna förlät honom. Det var inte hans fel.

De tre nya barnen Asley, Ellie och Jake har nyss fyllt tre år allihop. Måtte denna familj nu få ett långt och lyckligt liv tillsammans. Här är deras hemsida, som är till för välgörenhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar