onsdag 15 juni 2011

Reinfeldt vann

Det gjorde han i dag i debatten, men jag tyckte att de andra också var rätt duktiga. Riksdagen har förnyats. Fast några är lite trötta och mest utan energi är nog Maud Olofsson.

För mig är det självklart att borgarna har mest på fötterna, att deras politik med ekonomi i botten är fullkomligt nödvändig. Detta kom jag fram till 2006 då jag röstade med dem efter att i många år ha varit sosse.

Men efter att ha ingått i arbetsmarknadspolitiken i något decennium efter att tidigare ha haft ett uppburet jobb på DN och i andra tidningssammanhang, så insåg jag att det gällde att få bort sossarna.

Tiden hade helt enkelt sprungit förbi den sorts reformpolitik, som socialdemokraterna stod för. Jag var uppvuxen i Björkhagen, förort till Stockholm, och där var de flesta sossar. Min mamma röstade med dem, medan mina pappor (två st en biologisk och en andrapappa) alltid röstade med moderaterna.

Jag valde mammas stil och blev också ensam mamma precis som hon ett tag. Arv och miljö inverkade. Sedan insåg jag att det här var fullständigt fel. Familjen var viktig och det var viktigt att hålla ihop den. Så de senaste snart 28 åren har jag haft samma familj med tillskott till den för 26 och 22 år sedan.

Det är så det ska vara. Aldrig mera sossarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar