onsdag 15 juni 2011

Skröna om gravida

Är det redan juli? Eller sprider tidningarna smörja ändå?

Om man inte ska ta död på sitt barn ska man sova på vänster sida. Inte på rygg eller höger sida. Risken för att barnet ska dö i slutet av graviditeten är superstor om man inte sover på vänster sida.

Jaja. Precis som om mödrar är medvetna hela natten om hur de sover. Ifall man somnar på vänster sida så rör man sig förstås inte mer under hela natten?

Det är barnläkaren Ed Mitchell, som har genomfört denna studie på Nya Zeeland. Tillförlitligt? Nä skulle inte tro det. Men som jag tidigare har sagt TT sprider vad som helst numera.

Enligt studien så är det så att de som har en partner bland de gravida sover på vänster sida. Jaha så kvinnor som är gifta och sammanboende med barnets far belönas med att barnet överlever?
För de sover bortvända från sin partner.

Och det vet ju alla att sovsidorna i sängen är fastställda sedan evighets tider. Det är nog rötmånad trots allt.

PS. Och också SVT meddelar detta faktum med sorgsen röst hos den kvinnliga nyhetsuppläsaren. Ja en läkare på Nya Zeeland är ju höjd över alla, som kan tänka själva. Pyramidsynen på samhället. Nu kommer väl snart någon att framställa en grej, som gör att gravida inte kan vända sig i sängen, utan tvingas sova på samma sida hela natten med liggsår som följd, men vad gör inte mammor för sina ofödda barn. När "alla" säger att det är rätt. DS.

PSPS. Second Opinion frågade om de fick rewrita det jag skrev i morse och det fick de naturligtvis. DSDS.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar