måndag 26 november 2012

Thomas Eneroth har ingen aning

Bry er inte om vad han säger. Han fattar ingenting av pensioner. Han trodde jag hade förtidspension när  sossarna hade gjort om hela systemet med sjukpenning i början av 2000-talet så att sjukpenningen inte längre gick efter lön utan efter a-kassan.

Nu vill han minska nivån i premiepensionen när den istället borde höjas så att människor själva fick bestämma över sin pension lite mer.

Han säger att det är en möjlighet "att stärka inkomstpensionen under en period då vi står inför påfrestningar på grund av stora demografiska förändringar". Han har verkligen ingen aning. Så det skulle betyda att fler får mer i pension? Nu när vi alla blir så gamla. Att staten återigen tar hand om pengarna?

Nä det betyder bara att så fort sossarna får makten kan de ta ännu mer av pensionärernas pengar när det krisar i ekonomin. De förstörde i grunden pensionssystemet under 90-tal och 2000-tal. De tog från pensionärerna för att lägga på annat.

Tro inte på vad Thomas Eneroth sysslar med. Han fattar ändå ingenting. Jag har beskrivit vad sossarna gjorde i min första bok Ett sekel av tystnad, som är en dagbok mellan åren 2003-2005.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar