måndag 26 november 2012

Kvinnomord så tröttsamt

Det var en demonstration mot kvinnovåld i går genom FN:s försorg. I Sverige uppmärksammas detta genom att beskriva våldet mot kvinnor i Guatemala. Men också här finns våld mot kvinnor.  I dag står den sk 17-åringen inför rätta för mordet på sin syster, som blev 19 år. Det är helt klart ett hedersmord. Jag skrev om det här förut. 

Expressen var in och letade efter något inlägg om detta på min blogg i morse. De hittade ett om en annan mördare , men i Sollentuna. Också från utlandet. Han "råkade" ha ett vapen som var laddat och "råkade" skjuta sin svenska flickvän.

Kvinnorörelsen har grovt svikit dessa kvinnor. De törs inte säga att män från utlandet kan vara annorlunda än svenska män. Då kan de ju bli anmälda för diskriminering. Nej alla män är likadana enligt feminister. De är talibaner allihop som en Fi-ledare har sagt.

Denna grova generalisering har förstört för många svenska män och också för svenska kvinnor. Bara för att dessa kvinnor i kvinnorörelsen ofta inte kan komma överens med sina egna män så ska inte alla män få lida av detta. Människor är individer och de flesta tar inte till våld. Varken kvinnor eller män.

Det är inte så att alla män kan ta till våld. Det är inte sant att alla män kan bli mördare. I raseri har denne 17-åring, som nu är aktuell, stuckit sin syster med kring hundra knivstick. Inklusive skurit av henne halsen. Varifrån kommer ett sådant raseri?

Det är kollektivt och uppbyggt genom århundraden. För en individ som inte längre vill ingå i kollektivet måste straffas. Det är hedersmordets sätt att legaliseras inom klanen. Maria Barin Aydin hade inte en chans mot detta.

Att mörda är den yttersta konsekvensen av denna stramt tyglade ideologi där klanen är överordnad den enskilde. Alla ingår där också mamman och brodern, som nu utförde dådet. Men varken brodern eller mamman är enskilda individer. De är inordnade i något större, som de inte kan se. De är omedvetna om de mekanismer som får dem att handla på vissa sätt. För de tycker att denna ordning är som den ska vara.

Mördaren Reber Marino Baro var 16 år i våras då han begick mordet. Sedan dess har han blivit 17 år. Han och hans mamma har rötter i Irak. Det hela är en tragisk historia också för mamman Viktoria Widad Aydin anklagad för anstiftan till mord och allt beror av omedvetenhet om vilka mekanismer som rör sig i hennes och sonens inre. Så tröttsamt. När ska mänskligheten som kollektiv lära sig och slippa ifrån sin egen självdestruktivitet?

Här kan ni läsa om att människor kan begå denna sorts horribla dåd för att de tror på vad de gör. De identifierar sig aktivt "med makthavare som förordar illgärningar. De är helt enkelt övertygade om att deras handlingar tjänar ett gott syfte." Det passar in på människor i sekter såväl som massmördare i kommunismens eller fascismens tjänst.

4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Tack själv! Och män blir naturligtvis också mördade av kvinnor. Som här:

   http://annhelenarudberg1.blogspot.se/2012/09/rattegang-mot-jeanette-javell.html

   Radera
 2. Att inte få påpeka att män från andra länder är olika män från Sverige är lika hemsk som det är att vi sällan får debatter kring kvinnors våld mot män. http://www.sydsvenskan.se/malmo/kvinna-atalad-for-mord/

  SvaraRadera
  Svar
  1. För att inte tala om det här. När en liga på tre kvinnor skulle mörda en kriminell och mannen de anlitade tog fel på mordoffer och mördade Charles Limerius istället. I USA skulle de fått stränga straff för anstiftan till mord.

   http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15836901.ab

   http://www.sydsvenskan.se/malmo/fyra-infor-ratta-for-malmomord/




   Radera