måndag 30 maj 2011

Kungen bryter tystnaden

Uppdaterad version.

Kungen förnekade helt att det kan finnas några bilder av den sort, som maffians Mille Markovic har påstått kan finnas. Han sade att han inte kände igen sig i något av det som utspelade sig mellan TV4:s reporter och gangstern. I den konversationen, om det nu kunde kallas så.

Det finns inga bilder i det här sammanhanget. Det enda han kunde tänka sig var att det någon gång har tagits bilder av honom på stranden på Öland på sommaren med kanske lättklädda damer i bakgrunden, men det vore ju inte så underligt.

Anders Lettström har han helt brutit kontakten med och han får stå helt och hållet själv för det han har gjort. Det var dumt. Det har skadat monarkin och det har också skadat Sveriges förtroende utomlands.

Det var en mycket allvarlig och rak kung, som trädde fram och jag tycker fortfarande att det är förfärligt att två skvallerböcker har åstadkommit detta. Genom att ha samma Mille Markovic som källa. En man med sju sidor i kriminalpolisens belastningsregister, som numera bor i Serbien sedan han känner sig förföljd av svenska myndigheter.

Här finns hela intervjun med kungen.

Och så här skrev jag i november förra året när den första skvallerboken kom. Och här har jag skrivit om den andra boken om gangstern Milan Sevo med ett skvallerkapitel inbakat.

Sanningen ska avgöra vart detta ska ta vägen skriver Peter Wolodarski i DN. Ja det vore väl på tiden.

En storm i en gödselstack, så beskriver Herman Lindqvist detta. Ett sorgligt spektakel som är kränkande och förödmjukande för kungahuset. Affären är framkallad av media, säger han vidare, och de påstådda brotten motsvarar inte på något sätt den storm, som blåst upp.

3 kommentarer:

 1. Tycker inte kungen skulle ställt sig framför TT/Media som en skolpojke med mössan i hand. Fan, vilka dåliga rådgivare han har.

  SvaraRadera
 2. Parnassen: Han blev nog tvungen till slut. Familjen stod nog inte ut med pressen från gangstermaffian och journalisterna plus politiker och republikanska föreningens ordförande allas vår käre advokat Peter Althin.

  De har länge suktat efter kungafamiljens blod... visst kan man diskutera kungen, men det vis som detta görs på är inte vackert. Inte ska vi ha det som i Finland heller?

  SvaraRadera
 3. Arne-draken: Så här skulle du har skrivit för att få behålla din kommentar på min blogg:

  Jag säger bara att hans framträdande i massmedia i går måste ha varit ett gigantiskt misstag och hovets informationsstab - ingen nämnd och ingen glömd - borde skämmas att de släpper fram monarken att blotta sig på detta sätt!

  På så vis hade du låtit bli att komma med något personligt påhopp på den som bloggar här, nämligen mig själv.

  SvaraRadera