onsdag 21 april 2010

Inger W blev nedslagen och dog

Jag skriver om den 78-åriga Inger W, som dog av att bli misshandlad av en invandrare. Detta är ett symbolfall i Landskrona, som har upprört. Se min blogg på Newsmill. Tryck på de blå orden för att komma dit.

17 kommentarer:

 1. Visst är det bra att man kan göra blogginlägg på Newsmill. Jag har gjort två. Snabbt och enkelt. Så kommer man till tals utan att artikeln gått genom redaktörsögon. Det kan inte bli bättre.
  Man känner verkligen sorg över det som sker med vårt lilla land.

  SvaraRadera
 2. Stor sorg... usch. Men som alltid känner jag att här där vi bor finns en fristad (även om här också är inbrott och sånt). Så har jag känt ända sedan jag var liten.

  SvaraRadera
 3. Samma här! I love my little spot of the world. Men det åker förbi tjuvar här också mellan varven. För att inte tala om på Teneriffa. Det först man fick höra var det härjade ett tjugäng på ön - och att det var .... Många som blev av med både det ena och det andra. Så man fick knorrhålla sin lilla väska.

  SvaraRadera
 4. Hur vet du att hon blev misshandlad?
  Hittills kan vi väl bara veta att hon ramlade och dog av en infarkt, vi vet inte ens vilket som kom först.

  Det är alltid trist när folk hoppar långt i förväg med sina fantasier om vad som kan ha hänt i rättsfall.

  SvaraRadera
 5. Hej triste profanum varför dyker du upp här?

  SvaraRadera
 6. Och varför registreras inte kommentarerna?

  SvaraRadera
 7. Så där jag nu kom de upp... ha en bra dag trots snöovädret som fortsätter... deppa inte, våren kommer snart! Själv ska jag sörja över alla pengar jag måste lägga ut nu igen på mina tänder, tappade en krona igår. Måste göra ny... borde väl göra som de fattiga gjorde på 20-30-talen drog ut alla tänder, för att slippa mer besvär... :(

  SvaraRadera
 8. Ann Helena: Herregud så dyrt det är hos tandläkaren. Lagade två tappade plomber. Inte hela för allt hade inte ramlat ur. Kostade 2 462 kronor. Klagade på att det var så dyrt och fick tillbaka akutavgiften på 320 kronor. Man kan ju inte kalla det för akut när man får vänta en vecka sen man ringt. Folk klagar för lite. En kronor kostar väl 8 000.

  Tjugäng hade jag skrivit. Ska vara tjuvgäng. Men du fattade du väl. Ska du fira sommarens bröllop? Vi kunde träffas i vimlet och skåla lite för brudparet.

  SvaraRadera
 9. Helena: Usch påminn mig inte ska dit i eftermiddag och har redan betalat åttatusen i år... doktorn kan man hålla sig själv ifrån, men tandläkare slipper man inte... fast min kvinnliga tandläkare är himla snäll och förklarar varenda moment hon gör.

  Jo sommarens bröllop kan vi väl ses vid... brukar alltid titta på TV på sånt, man brukar se bättre då, men att vara i stan kanske också är kul... :)

  SvaraRadera
 10. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 11. Helena, du skrev:

  "Herregud vad förlegat hela idén är med presstöd. Tidningarna har anpassat sig efter det. ETC har tex sju olika tidningar som får tolv miljoner vardera i presstöd per år. Expo, Offensiv, Proletären och Arbetaren har presstöd.

  Genom editioner har många dagstidningar anpassat sig för att kvalificera sig för presstöd."

  Var hygglig och berätta mer om ETCs anpassning och hur dagstidningar anpassat sig genom editioner.

  Mycket intressant! Helt okänt för undertecknad.

  SvaraRadera
 12. Sorry Anders. Vet inte mycket mer själv och jag är lika oupplyst som du, men Expressens ledarsida skrev om de sju tidningarna ETC har och om landsorttidningarnas editioner vet min sambo en del (också journalist). Men pressen själv är inte så pigg på att berätta något mer. Om det inte finns anledning.

  Här har dock Johnny Stamming berättat en del som är intressant:

  http://www.dn.se/debatt/presstodet-har-spelat-ut-sin-roll-for-demokratin-1.998654

  SvaraRadera
 13. Valens: Fint, men åt helsike samtidigt... är du troende? Själv tror jag inte på nån fader i himmelen, som någonsin kommer till vår hjälp. Minns historien om den där gubben som var fången på en liten ö i en översvämning och som ville ha hjälp av Gud. Det kom nån i båt förbi, men han ville inte bli räddad av denna människa utan av Gud. Det kom en helikopter förbi, men han ville inte bli räddad av en helikopter utan av Gud. Till sist drunknade mannen, när vattnet översvämmande ön och han anklagade förstås Gud för detta. Varför räddade du mig inte? Och Gud svarade förstås: du ville inte bli räddad, jag skickade ut en man i båt och en i helikopter, men du valde att drunkna.

  SvaraRadera
 14. Ja Ann Helena: Precis som du säger, fint, men åt helsike samtidigt!

  Om jag är troende? Mnja... Inte jag heller tror att nån father (eller... mother) i himmelen kommer att frälsa oss.
  Däremot är jag övertygad att det finns mycket där uppe.
  Det vad jag inte vet är om det där mycket där uppe är mer eller mindre förstående än vi här nere och eventuellt fått svar till frågan... Where is the love. ;)

  Annars hittar du ett svar här.

  Förresten, i Where is the love inslaget kan man se (efter ca 3 min) den lilla flickan som ser på TV rutans frågor och svar...

  What’s Wrong?
  Ask Yourself

  SvaraRadera
 15. Både Inger och hennes gubbe var alkoholpåverkade när dem attackerade 23 åringen. Inside information. Dem hade högt alkoholpromille i blodet vid tidspunkten.

  SvaraRadera
 16. Jasså var dom på kanelen. Skulle inte tro det. Anonym: Man skriver inte Dem hade... Man skriver De hade. När dem attackerades skrivs När de...

  SvaraRadera