torsdag 20 augusti 2009

Karin Thunberg skapar en skräckfilmI dag skriver Karin Thunberg i Svenska Dagbladet om mordet på Therese Johansson Rojo, som om det var ett ödesbestämt drama med enbart offer. Ett mord i grekisk stil, likt något hämtat ur en tragedi, som Medea, som mördar sina barn för att hämnas på Jason.

Jag blir väldigt upprörd över denna inåtvända klagosång över att det gick så snett med dessa ungdomar, som var så vanliga och svenska och duktiga i skolan. Fast flickan blev så arg, självmordsbenägen och panikslagen över att hennes tidigare pojkvän hade kysst en annan.

De båda tonåringarna är inte allvarligt störda har psykiatrin konstaterat, utan de har bara gått in i en "bubbla" som det har beskrivits många gånger. Förr i tiden skulle det ha kallats folie à deux, när ett par gick in i något som liknade detta, för att göra något mot alla regler, lagar och bestämmelser.

Jag uppmanar nu mina kollegor inom journalistkåren att ta sig ur den depression, som tydligen har drabbat er och undersöka detta på ett annat sätt. För mig framstår det som självklart att rektorn kunde ha hindrat detta mord, ifall han hade anmält flickan för det överfall hon gjorde på den nu mordåtalade pojken. På skolans område.

Det gjorde han inte utan talade bara med flickans föräldrar.

Men som jag har sagt tidigare. Det är tydligen skillnad på invandrarbarn och andra. En förälder till ett invandrarbarn har berättat för mig att deras familj fick gå igenom en lång undersökning, vilken bottnade i skvaller på samma skola, Kunskapsskolan i Enskede.

Jag har inte de resurser som en redaktion har. Åtminstone landets största tidningar borde kunna ta sig ur det negativa känslorus, som nu präglar det som har hänt och sätta in lite sunt förnuft istället och kolla vad som egentligen har hänt vid denna skola.

Inte sjutton händer något sådant här i tomma luften utan orsaker. Vad är det för trams. Naturligtvis kunde rektor Christian Wetell ha stoppat hela skeendet genom att polisanmäla den nu åtalade flickan när hon slog och skallade pojken.

Men det gjorde han inte.


PS. Jag har anmält det inträffade till generaldirektör Per Thullberg på Skolverket och bett dem att se över skolors praxis när det gäller att anmäla brott. DS.

PSPS. Det är Skolinspektionen man ska anmäla sådana här saker till numera. Så det har jag också gjort. DSDS.

Här hittar ni min artikel på Newsmill som handlar om detta.


10 kommentarer:

 1. Bra gjort! Det är nog många skolor som skulle behöva en riktig genomlysning. Vad dom gör åt den evige mobbningen t ex.

  SvaraRadera
 2. Tack Helena... vi får se om de ger något.

  SvaraRadera
 3. Idag fick jag höra en bisarr händelse. En pojke sju år gammal tar stryptag på sina jämnåriga samtidigt som han viskar "jag ska döda dig" i deras öron.

  Vad säger den ansvarige när oroliga föräldrar konfronter skolan och vill veta om de ringer pojkens föräldrar och meddelar dem om hans beteende? Jo hör och häpna:
  Då skulle vi få ringa hela tiden!!!!!!

  Alltså med andra ord: Det är helt okej när barn INTE MÅR BRA, att de angriper sina klasskamrater på alla omöjliga och galna sätt. Helt okej!

  Därför är det inte bara magstarkt av dina kolleger utan rent av idiotiskt att skriva om dödandet som om det vore ett drama.

  Detta pågår varje dag året runt på våra skolor i hela Sverige. Och eftersom ingen vågar ta i vansinnet kommer det inte dröja särskilt länge innan det händer ett nytt mord mellan barn...

  SvaraRadera
 4. Ja världen är vansinnig... och det är som om det inom journalistkåren pågick en kollektiv sorg och det kan det väl göra, en stund, men sedan måste någon några sätta igång och göra något som de vuxna människor de är som jobbar på tidningar...

  SvaraRadera
 5. Var kom Karin Thunberg in i bilden?

  SvaraRadera
 6. Jasså, nu hajjar jag.

  SvaraRadera
 7. Diskriminering? Varför blir det en rullstolsikon när man publicerar anonymt?

  SvaraRadera
 8. Kommenterar menar jag...

  SvaraRadera
 9. Borde inte Karin Thunberg ha vaktat sin styvdotter i tonåren? Hon om någon saknar spärrar. Stal Stora mossens läkarmottagnings kassaskrin och blev rik. Stal en kniv från en kille som hon sög av och red. En kniv som hans nu bortgångne far hade tillverkat och det blev en snackis. Vad är det vi inte har sett, liksom...

  SvaraRadera
 10. Dessutom rökte Karins styvdotter stolt marijuana under graviditeten och balla franska gänget lät småbarnen sövas av marijuanaröken. Det såg man inte när Karin lät henne föda i Svenska dagbladet... Efter trackade styvdottern mig max. "Labila barnskötare som du är inte vad barn behöver."

  SvaraRadera