onsdag 4 juni 2014

Thomas Bodström var tjuv

Livet är inte rättvist. Det kan man verkligen konstatera när Thomas Bodström skriver memoarer. Inte nog med att han får dem utgivna på stora förlaget Norstedts enligt modellen kändis säljer alltid utan här ska minsann berättas att han var tjuv och fuskande brottsling i unga dagar. Ungefär som att pojkar är pojkar. Ho, ho, ho. Det måste vi ju skratta åt nu cirka trettio år senare. För något straff fick han naturligtvis inte för detta.

Thomas Bodström blev advokat
 fast han var  tjuv
Boken sågas i Svenska Dagbladet med rubriken: Poänglösa minnen av en bortskämd insider. Han och Mårten Palme brukade göra inbrott i kiosken på Fårö på somrarna. Men åkte naturligtvis inte dit för det. Bodströms mamma försvarade tilltaget.

Men också i Aftonbladet: "Den unge Thomas fuskar sig fram genom skolan, begår omfattande stölder av märkeskläder, hämnas på en kioskägare som inte gett honom sommarjobb genom att fylla hålen i minigolfbanan med betong, använder ambassaden i Oslo (där fadern Lennart Bodström är Sveriges sändebud) som sin privata festvåning. Allt detta berättat utan ens en smula eftertanke. Läsaren förväntas bli charmad av hyssen."

Denne charmige pojke som sedan skulle bli gullgosse hos socialdemokraterna och uppbära en ministerpost som justitieminister, samt sitta i riksdagen ända till år 2010. Vi får väl för guds skull hoppas att ingen får dit honom igen. Jag tycker han ska ägna sig åt att skriva kändisböcker och deckare. Det låter som ett rimligt öde för en småtjuv och fuskare. Det trista är att hans mamma verkar ha varit likadan. Hon uppfostrar inte pojken när kioskägaren ringer utan skäller istället ut den bestulne så han kommer av sig. Så skapar man en aggressiv advokat.

Ingen bok alls man behöver läsa. Jag har redan glömt titeln och skriver om detta enbart för att jag har skrivit om honom tidigare. Han gjorde heller inte många knop i riksdagen när han satt där. Var borta från det mesta för han skrev ju deckare. Han använde dessutom plenisalen för att göra reklam för sina alster. Det är förbjudet. Att prata bodströmska brukar det kallas att ljuga så där lite glidande för att komma undan med saker.

Takterna sitter i sonen till Vanja Bodström. Han kallar numera andra för tjuvar och han har väl nog med att reda ut sitt utpekande av grannarna till Alice Babs som tjuvar. Han är anmäld till Advokatsamfundets disciplinnämnd för att ha "fällt oriktiga och starkt kränkande påståenden" om dem i "nationell television".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar