torsdag 19 juni 2014

Galningarna går lösa

UPPDATERAT
Så är det året om numera. Tidigare hade de familjeband eller var omhändertagna på annat sätt. Men nu bombhotar någon både socialdemokraterna och moderaterna. I varje fall en gubbe i Gamla Stan på Stora Nygatan. Usch vad less jag blir.  Han är inne på Civil Right Defenders kontor. Vad har han där att göra? Mänskliga rättigheter får man inte genom att bombhota. 

Galningen har visat upp något slags bombbälte. Kontoret skulle stänga vid 17-tiden, men det blev väl redan så avspärrat tidigare att ingen kom in. Andra delar av stan är också avspärrade. Bombmannen gillar tydligen inte en del riksdagspartier alls. Storma lokalen och ta hand om gubben så vi slipper ha något utdraget drama. Snälla polisen! Förhandlingar pågår i detta nu. Bombrobot insatt.

Det var i december 2010, som den senaste bombmannen slog till mot Stockholm, men han lyckades bara ta död på sig själv i julruschen. Måste ha varit änglar som hjälpte till den gången. Vi får se hur det går nu. 

Det känns som när Harrison Ford står framför någon svärdsman, som svingar och svingar, i Jakten på den försvunna skatten och Ford skulle ha använt sin piska för att ta ifrån mannen svärdet, men han misslyckas - han hade magont och diarré - och blir så trött på allt att han till slut tar upp en pistol och skjuter ned gubben. Det var Harrison Ford som ville ändra scenen så. Avsluta även i Stockholm! Tack! Här skrev jag om det som hände 12 december 2010. 
19:45
Bombmannen ger upp. Han klär av sig på gatan och visar att han inte har någon bomb. Han ligger på marken.
20:49
Här kan ni se ett klipp från filminspelningen och hur det blev. Jämför svärdsmannen med gubben som blev gripen.
20.6.2014
Enligt obekräftade uppgifter hade mannen tidigare sökt asyl i Sverige och blivit missnöjd med behandlingen. Ja nu lär han få stanna ett tag.
8:38
Nu skriver DN samma sak att detta var en missnöjd gubbe, som inte fått asyl. Då finns det två källor på samma sak. Och får anses bekräftat. Vad gör han i Sverige då? Tillhör han skaran som det är så synd om att han har hållits gömd? Polisen genomförde en husrannsakan på Värmdö! Hoten rör sig också ut i skärgården. Usch här som är så lugnt annars.
8:55 
Diskutera nu inte det här för mycket med era vänner då kan ni bli mer rasistiska och främlingsfientliga än ni redan är! Locket på! Fira ordentlig midsommar och älska alla! Glad midsommar på er!
21.6.2014
Förresten så känner jag den barmhärtige samariten, som gömde bombmannen i ett uthus på tomten här på Värmdö i ett par veckor. Det är en av de där fantastiska svenskarna, som hjälper till så att Sverige blir mer internationellt.
22.6.2014
Bombmannen ska häktas i dag klockan 13.
13:59
Och naturligtvis är han redan häktad nu. Han ville träffa sd-ledaren Jimmie Åkesson och en journalist från SVT. Det var hans krav i torsdags. Han blev mer och mer introvert under tiden i Sverige och det fanns en massa bibelord där han bodde i ett avskedsbrev. Den 43-årige mannen skulle egentligen ha lämnat Sverige, men valde att säga att han var del av en terroraktion istället. Han ska genomgå en paragraf 7-undersökning, liten sinnesundersökning. Han bodde hos en vän här på Värmdö och enligt vännen blev han labil och stökig så vännen ville att han skulle flytta. Då blev det istället en terroraktion. Han hade tolkbehov så han hade inte varit här i evigheter, men i två månader ungefär och hunnit med att söka asyl. 
16:49
Mannen i fråga har själv sagt att han har dubbelt medborgarskap i Israel och Armenien. Så nu ville han ha tredubbelt medborgarskap? Verkligen krångligt. Och förståeligt att han fick avslag redan i början på juni från migrationsverket.
23.6.2014
Moses var son till en namne till denne brottsling. Han heter nämligen Amram och hela den judisk-arabiska historien går tillbaka på tjänstekvinnan och hennes son. Det var nämligen så att Hagar fick träda in när Sara inte troddes kunna få barn med Abraham. Hagar födde Ismael, men si då lyckades Sara föda Isak och så fördrevs Hagar och Ismael, för att Sara inte ville att hennes son skulle få en konkurrent om arvet. Ja sedan dess så är det som det är i den världen. Bibeln bestämmer hur det ser ut fortfarande. Och nedan får ni en vacker bild av Ester (betyder stjärna), som räddade sitt folk. Hon var judinna, men blev ändå drottning åt en perser. Judarnas Purim finns till åminnelse av att hon kunde rädda sitt folk när det skulle dödas. Dessa sagor och historier bestämmer fortfarande hur läget är i världen. Trist! 
25.7.2014
Amram Ivri dömdes i dag till två års fängelse och utvisning på tio år.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar