onsdag 4 juni 2014

De religiöst vansinniga

Ännu en göteborgare har stupat i Syrien och på facebook meddelar en nära släkting: "Må Allah acceptera dig som shaheed min bror. Du va ett lejon o nu är du en grön fågel inshaAllah, (leende smiley) är så glad. Hela familjen är så stark. O jag tackar Allah att vi har en sån stark familj al homdolillah. Du är så vacker min älskade bror. MashaAllah. Må Allah förlåta dig o om det finns nått du är skyldig så inshaAllah vi får veta om det så vi kan betala det. Salamoalejkom bror vi ses inshaAllah (skrattande smiley) känner sig kanonbra."

Han skulle ha fyllt 31 år om ett par veckor och var i islamsk mening gift sedan 2010. Det är Gudmundson som meddelar detta på sin blogg. Vi lever i ett otal kulturer i Sverige i dag. En av dem är den här ovan beskrivna, som liknar ett dårhus, men eftersom alla dårar håller med varandra så är det istället i deras ögon vi andra som blir de vansinniga.

Det finns andra lika galna kulturer, en av dem företräder Natalia Kazmierska i Aftonbladet. Hon skrev en hatfylld krönika mot alla män i "vår kultur" när amerikanske Elliot Rodger hade knivskurit tre kompisar till döds och skjutit tre andra plus sig själv. Jag skrev ett mejl till henne:

"Men han var mentalt handikappad eftersom han hade asperger. Ett funktionshinder. Alla män är inte sådana i vår kultur. Och vår kultur är inte ens Kaliforniens. Hur kommer det sig att kvinnorna i din kultur hatar sig själva så mycket? Så sorgligt alltsammans.
Vänliga hälsningar och kram
Ann Helena Rudberg"


Det finns som sagt otaliga kulturer i vårt land. Varje familj har sin egen faktiskt. Sina egna regler om hur man uppträder och gör. Man får detta som liten av sina egna föräldrar och kulturerna är aldrig konstanta utan ändrar sig efter generationerna. Utom för totalgalna religiösa, som har gått in i ett system och systemet tar över dem som människor och låter dem inte leva.

Jag berättade för en släkting häromdagen att han och hans lille ettåring företräder talibaner enligt en av dessa politiska kulturer, som Fi står för. Alla män över hela världen är likadana. De är mördare och våldsmän och kan när som helst våldtaga och slå ihjäl. Jag har naturligtvis inte fått något svar från Natalia Kazmierska, som ursprungligen kommer från Polen. Hon är gift med Martin Aagård på Aftonbladet. Undrar om han också tillhör den där "kulturen" som tar död på andra enligt sin fru. Både män och kvinnor?

Här skrev jag tidigare om Elliot Rodger. Han var en produkt av vår mångkulturella värld, med en mamma från Malaysia och en styvmor från Marocko. Pappa är engelsman.

Här är den senaste muslimska martyrens facebook-sida. Släkten hoppas åtminstone att Allah tillåter honom att bli en helig martyr och de ska också betala om han har gjort något dumt i sitt liv. Jag känner igen tänkesättet. Så har katolska kristna tänkt tidigare: att det var okej att betala så att synderna blev förlåtna. Detta avskaffades på 1500-talet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar