lördag 17 maj 2014

Tokvänstern vill ha våld

Och det är så att kvinnor också vill ha det. Nio kvinnor skrev en debattartikel. De måste försvara sig så de behöver Afa och Revolutionära Fronten. De tycker att våld är bra. Tre av kvinnorna i vänsterns ungdomsförbund i Uppsala tyckte så och nu gör alla fem i styrelsen detta. De kallar det för "offensivt självförsvar", vilket i klartext betyder att det är rätt att attackera andra och begå brott för att främja den politiska saken. 

Vänsterpartiet i Uppsala håller inte med utan har inlett en dialog med ungdomarna. Sverker Åslund är ordförande i vänsterpartiet och tycker att detta uppförande är "larvigt, barnsligt och skadligt för hela demokratin". Gustavo Valdez, 17 år, i ungdomsförbundets styrelse säger att de måste göra motstånd "innan det går så långt som i Grekland".

Här är en ungdom som behöver kunna sin historia bättre. Grekland går inte att jämföra ens på samma århundrade med Sverige. Länderna har gått helt skilda vägar och i Grekland har militärjuntor stått mot kommunister. När såg vi det i Sverige? Kulturen är helt annorlunda där än här. De här stackars ungdomarna är förvillade och bortkollrade. Och vad beror detta av? Kan det vara så att revolutionen lever kvar som det enda raka för dem. Och varifrån får de dessa idéer?

Gustavo Valdez ser med blida ögon på vad polisen gör: "Om vi har överseende med de misstag polisen gör kan vi väl lika gärna ha överseende med de misstag som RF och Afa gjort", säger styrelsemedlemmen. Han har inte begripit ens det grundläggande i en demokratisk stat: att vi har inrättat oss med en polis, som är till för att upprätthålla ordningen. Att han inte är på samma nivå som polisen och att andra medborgare i samhället inte får ta till våld. Vad får han för undervisning i skolan?

Malcom Kyeyune är distriktsordförande för ung vänster i Uppsala. Han anser att de måste ta till våld för utan detta "offensiva självförsvar" kan "de högerextrema tro att det är öppen jaktsäsong på vänstersympatisörer." Han ser sig själv som ett djur. Varifrån har dessa märkliga idéer slagit sig ned i huvudet på denne unge man? Uppenbarligen ser han världen som ett slagfält. Detta har ingenting med verkligheten att göra. 

4 kommentarer:

 1. Vänsterextremisterna brukar alltid protestera mot att det finns poliser. Men om vi inte hade poliser så skulle vänsterextremisterna sopas bort av MC-gäng och andra kriminella Maffiaorganisationer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant artikel i Sydsvenskan i dag om hur det gick till när extremisterna "hämnades" på polisen för att de hade varit "dumma mot vänstern" på 1 maj. De förstörde Stenkrossen. Polisen såg på för de trodde inte att denna skadegörelse skulle äga rum och dessutom var de för få. http://www.sydsvenskan.se/lund/aggressiv-stamning-smittade-av-sig/

   Radera
 2. Helt makalöst ! Det är dags att införa maskeringsförbud och ta i med hårdhandskarna innan fler oskyldiga drabbas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Makalöst var ordet så Bill, jo makalöst var just detta sa Bull. Nä maskeringsförbud går ej att upprätthålla utom på banker och andra dylika inrättningar. Tyvärr.

   Radera