måndag 5 maj 2014

Petter Northug körde minst 80 km i timmen

UPPDATERAT
Det säger en expert som har tittat på den kraschade bilen. Här kan ni se olycksplatsen och den snö som fanns på platsen. Det snöade dessutom. Klart att det var halt, men att köra rakt över en rondell och in i ett räcke gör man inte. I början när det var en ny rondell som avslutade motorvägen ut till Värmdö så stod det ofta bilar uppe på den. För den är mer en kulle än en platt rondell, men här i Norge var det uppenbarligen en platt rondell med vägmärken, som råkade illa ut. 

Petter Northug har förtjänat det straff han nu kommer att få. Dessutom sägs att hans manlige kompis klev ur bilen utan några kläder på överkroppen och sade att han var ensam i bilen. Han försökte ta skulden medan Petter Northug helt fegt sprang hem. Borde ha varit lätt att spåra i snön. Polishundar gjorde det och hittade honom i hans hem några hundra meter bort.

Det var halvsex i går morse efter en blöt natt som Northug körde rakt över rondellen och hamnade mot räcket. Tur att det höll. Man ser att de båda fick airbagarna i ansiktet, men det klarade väl de båda från svårare skador. Passageraren bröt nyckelbenet. I området är det 40 kilometer i timmen och bilen rev upp sex stolpar i vägräcket innan den stannade. 

Petter Northug har gått ut med hur ledsen han är över det skedda, att han beklagar det djupt och att han är beredd att ta sitt straff. Han är född 1986 och borde haft bättre omdöme, men han har alltid gjort på sitt eget sätt och hånat sina konkurrenter, särskilt i Sverige. Han har levt som en kung genom sina skidframgångar.
10:17
Northugs sponsorer sitter i krismöte hela dagen och kanske blir Las Vegas-resan inställd. Tidningen Vi menn skulle resa med Northug till Las Vegas. De har haft en tävling där priset var en resa med Northug till den amerikanska spelstaden. Den är planerad till 1 juni. Tävlingen gick ut på att ta tillbaka mansrollen. Eller kanske mer korrekt manligheten. Men att festa och köra berusad gör väl inte att någon blir manligare?

Coop är Northugs huvudsponsor och förlorar han detta kontrakt så kan det betyda upp till 30 miljoner norska kronor. Hans image har byggt på tillit. Det gör alla idrottares framtoning och gör man så här brukar det vara slutet.
14:16
Nä det blir inte något Las Vegas för Petter Northug i år. Det bestämde tidningen Vi Menn i dag. Petter Northug har varit med på pokerturné de senaste åren med tidningen och i år skulle resan gå till Las Vegas, men Petter Northug får inte följa med. Dock kommer tidningen att stå vid hans sida också i fortsättningen och vara hans sponsor. Det går inte att kapa alla band till skidstjärnan. 

2 kommentarer:

  1. En mycket dålig förebild för manligheten. Hoppas han får vad han förtjänar. Jag tycker inte ett dugg synd om honom.

    SvaraRadera
  2. Nä synd är det verkligen inte om denne norrbagge. Han har tjänat massor med pengar på att vara bra i skidspåren, men när man blir så där gammal, kring 28 år då är det tid att börja tänka på annat än att festa och bära sig dumt åt.

    SvaraRadera