torsdag 1 maj 2014

Flicka mördad

UPPDATERAT
En åttaårig flicka blev mördad på den här adressen i Karlskrona. De skyldiga lär bo där. Hennes föräldrar är utomlands. Polisen har svårt att få tag på dem. De har helt uppenbarligen lämnat henne till några som det inte gick att lita på. De båda misstänkta är anhållna på sannolika skäl för mord. Den högre misstankegraden.

De båda är kända av polisen sedan tidigare. Kvinnan för stöld och mannen för misshandel. De är 30 och 31 år gamla. Grannar har ringt polisen och det var ett "himla liv" där i går enligt dessa. Mycket bedrövligt hur illa barn kan fara i vårt land. Paret har också egna barn.

Här uttalar sig polisen om detta. Det sägs att flickan blev utkastad från en balkong. Obduktion ska genomföras, men polisen behöver föräldrarnas godkännande för detta. Före påsk ringde en man polisen för han såg att något inte stämde med flickan. Hon for illa. Nu är hon mördad. Polisen hade underrättat socialen om hennes situation. 
2.5.2014
Uppenbarligen begrep inte grannarna att det gäller att ingripa med kraft när ett barn misshandlas. Det räcker inte med ett telefonsamtal till polisen utan en regelrätt anmälan måste göras och privatpersoner måste belägra socialen så att flickan skulle kunna haft en chans att överleva.

Jag tänker att det är skillnad på de som kommer som ensamkommande flyktingbarn och får allt från första dagen. Ett omhändertagande där de har en god man och personal som tar hand om dem dygnet runt. Men här var flickan och de andra släkt. Då gick det bra att misshandla och mörda. 
15:22
Föräldrarna är lokaliserade till Gazaremsan, men är ännu inte underrättade. Myndigheterna ska underrättas så åker de ut och berättar för föräldrarna vad som har hänt. Vore det inte på tiden att denna flyktingkommers fick ett slut? Varför ska barn forslas över Europa för att till slut dö i Sverige?
18:13
Nu vet föräldrarna att deras flicka är död. Polisen har berättat för dem. De ville återförenas med sin dotter i Sverige. Nu är det hoppet borta.
3.5.2014
Nu har också Expressen gått ut med bild och namn på Yara. Hon var så lycklig i Sverige. Visst. Stackars barn. Hon visste inte om något annat liv eftersom hennes fosterföräldrar hade haft hand om henne sedan hon kom till Sverige. Alla blåmärken hade hon lärt sig att bortförklara. Vila i frid lilla flicka!
27.5.2014
Yara ska begravas i Karlskrona, men föräldrarna får inte komma till begravningen. Så sorgligt. Varför ska de utnyttja sin flicka också när hon är död? Om jag hade varit mamma till henne hade jag absolut velat ha henne hos mig där jag bor. Inte i ett främmande land.
3.6.2014
Pappan till Yara är nu här i Sverige. Han får vara här i en månad och ska begrava sin flicka på torsdag. Mamman vet ännu inte vilka som tros ha mördat hennes dotter. Det ska mannen berätta efter begravningen. Mamman fick inte resa med för hon vägrade ta tillbaka sin gamla ansökan om uppehållstillstånd i Sverige.
4.2.2015
Har inte orkat skriva om domen mot de båda fosterföräldrarna, men uppdaterar nu. Kvinnan fick livstid i tingsrätten och mannen sex år. Det var kvinnan som besinningslöst hade slagit flickan över hela kroppen tills hon dog. Därför såg det väl ut som om hon hade blivit nedkastad från balkongen. Mannen hade inte ingripit och blir dömd för medhjälp. Medierna kan inte hantera att en kvinna har gjort detta, någon som skulle ha varit underställd mannen, men uppenbarligen inte var det. Utan tvärtom den som stod för våldet. Oisin Cantwell i Aftonbladet menar att var och en av oss skulle kunna ha gjort det här. Nej det är inte sant. Bara denna kvinna kunde göra detta, ingen annan. Han menar att det inte var något monster, som gjorde detta mot flickan. Nej det var något värre än ett monster. Kvinnan lät sig gripas av denna ondska och gjorde detta mot flickan. Det var värre än något monster eftersom hon gjorde detta under lång tid. Vi människor har var och en av oss en fri vilja och ifall vi väljer att mörda ett barn så måste samhället straffa detta. Så självklara saker. Men inte för Oisin Cantwell. Nästa steg är väl att förklara denna mörderska som offer. 

1 kommentar: