söndag 4 maj 2014

Att tala med kluven tunga

Det gör islamister och det är väl egentligen ingen större nyhet, men det har blivit det eftersom en bok har kommit ut av en av de som drev jakten på danska Jyllands-Posten och dess tecknare Kurt Westergaard och som förledde den muslimska världen att tro att det var Danmarks regering, som stod bakom en häxjakt på muslimer och dess grundare. 

Ahmed Akkari har tagit avsked av islamismen och får resten av sitt liv leva som fredlös och en jagad man. "Min afsked med islamismen" heter boken och den berättar historien om hur en liten grupp imamer från Danmark reste runt på turné i Mellanöstern och uppviglade genom att ljuga om att folket och regeringen i Danmark förföljde islam och drevs av fobi mot denna tro.

De ljög medvetet menar författaren och sade ingenting om att det handlade om tryckfrihet och att denna gjorde att regeringen eller folket inte hade något med detta att göra. Gruppen såg sig själva som krigare i kampen mellan islam och den korrupta västvärlden. De hade den egyptiska regeringen till hjälp och muslimska brödraskapet. De tog också kontakt med terrororganisationer.

Enligt Akkari är socialdemokraterna i Sverige särskilt infiltrerade av Muslimska brödraskapet genom sin ordförande i Islamiska förbundet Omar Mustafa, som ju blev invald i partistyrelsen, men avgick till slut. Det är bara ett år sedan detta hände vårt nästa regeringsparti. Och då blev den religiösa tron ett tag viktigare än partipolitiken. Och muslimer vände sig till FN för de var så diskriminerade i Sverige. Enligt Akkari är det en medveten strategi att tala med kluven tunga och verka vara demokratisk och för integration, men bland trosfränder sägs något annat.

Så länge muslimer är svaga i länder som Danmark ska de använda fredliga medel, men när de är starkare så ska allt förvandlas, enligt Akkari. Det han säger spär på de värsta fördomarna om den här sortens människor. De verkar vara fakta i denna värld. Och då menar jag inte bara islamister utan alla sorter som har låtit en idé ta över människan. Det gäller alla -ismer och -ister både världsliga och religiösa. Den tidigare imamen Ahmed Akkari har nu blivit liberal och insett att livet handlar om frihet. Han citerar Nietzsche på sin facebooksida: "Individen har alltid kämpat för att komma loss från gruppens kontroll."

Akkari har gjort avbön och bett om förlåtelse för vad han gjorde också till tecknaren i Jyllands-Posten Kurt Westergaard. Tyvärr dödades också många människor till följd av detta och den svenska och danska ambassaden i Syrien sattes i brand. Men danskarna vill förlåta honom detta. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar