torsdag 27 mars 2014

Vänsterextremist åtalas för mordförsök

UPPDATERAT
Nu tas det grövsta brottet i Kärrtorp upp i domstol. Sju högerextremister är sedan tidigare dömda för våldsamt upplopp och har fått straff på upp till ett halvår. Men en vänsterextremist knivhögg en nazist i ryggen. Han punkterade lungorna på den angripne. Det tycker vänsterextremisten är självförsvar och han har hela tiden försvarats på den här facebooksidan. Tröjor säljs med Free Joel på och med texten att antifascism är självförsvar. 

Men man kan aldrig hävda att mordförsök är lagligt. Inte i ett rättssamhälle. Denne 35-åring har många gånger begått brott med sin politiska åsikt som försvar och grund. Det håller inte. Han är helt enkelt kriminell fast han själv tror att han är revolutionär.

Vi lever inte i en diktatur, där man möjligen kan hävda att det är mer rätt att döda de, som förtrycker folket. De här extrema vänsterorganisationerna lever kvar i 30-talet och tror att Europa fortfarande är förtryckt av nazister och fascister. Det har inte gått upp för dem att vi har haft ett stort krig 1939-1945, där demokratin försvarades. Sorgligt.

Slagordet "No pasaran!" som används av dessa grupper och av vänstern kommer från 30-talet och har ingen koppling till vårt årtusende. Men "antirasister" tycker att vi behöver en regering, som ska ropa detta. Det är en total missuppfattning om vad ett demokratiskt samhälle står för. I det här fallet anser åklagaren att det rör sig om mordförsök alternativt dråp. Och han åtalas också för våldsamt upplopp och brott mot knivlagen. Han dömdes senast till fängelse i början av år 2012 för misshandel och grovt vapenbrott.

Han trädde själv fram i Expressen redan 2001, där han berättade om varför det var tillåtet att ta till våld. Han hävdar nödvärn nu. Här ses han i Aftonbladet på en bild från 2000 då han ockuperade ett hus. 
29.4.2014
Joel Bjurströmer Almgren döms till sex och ett halvt års fängelse för mordförsök. Det är bra att han får ett straff. 

Tingsrätten menar att det måste vara klart för alla att det inte är försvarligt att hugga en obeväpnad person med kniv i ryggen. Det kan aldrig vara självförsvar, vilket Joel Bjurströmer Almgren hela tiden hävdat. Det var försök till dråp efter han tog sats och stötte ryggen i kniven på offret med kraft. Personen kunde ha dött av hugget. Naturligtvis är inte gärningsmannen nöjd med domen.
6 kommentarer:

 1. Man kan nästan få för sig, om man envisas med att leta logik, att det i själva verket finns fullblodsnazister bakom de vänsterextrema grupperingarna. I bakgrunden som strateger. Eftersom det borde vara dessa grupper som tjänar på all konflikt och uppmärksamhet. När begreppet nazist används femtioelvahundratusengånger i media så frågar sig kanske någon vad dessa egentligen vill och så är bollen igång.

  När det begav sig på den bilglesare tiden så var det ju dessa extremgrupper som byggde upp varandra. Bredvid stod liberaler och socialdemokrater och kliade sig i huvudet. Till sist stod bara extremisterna kvar. Därefter tvingas polis och militär att ta ställning och så är vi framme.

  JS

  SvaraRadera
 2. Som jag skrev på Anybodys blogg:
  Rätt mig gärna om jag har fel, men är det inte så att nationalsocialismen grundar sig i den Socialistiska Marxist läran?
  Den bygger på samma samhällssyn där staten och kollektivet är viktigare än individen.

  I så fall är även nazisterna vänsterextrema!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att dessa läror ser ut att gå ihop beror av att det är människor som är outvecklade, som stödjer sig på dessa. De behöver kryckor i form av trosföreställningar. Annars kan de vara religiösa på något annat sätt. Religionernas tid borde vara förbi, men tyvärr så är själarna här på jorden på väldigt många olika sorters plan. Alla är inte lika kloka. Och så kommer det säkerligen att förbli. Kollektivet utvecklas aldrig till någon högre nivå, tvärtom så ligger där och skvalpar sådant som mänskligheten borde ha lämnat för länge sedan. Och när en skör människa utsätts för detta skräp så blir hon "frälst". Vare sig det handlar om politik eller något som kallas religion. Märkligt nog så tycker vi som mänsklighet att detta är heliga ting.

   Radera
 3. Den som länkar hit var snäll och sluta med detta! Det är ju löjligt att hålla på och länka samma inlägg i månader.

  SvaraRadera
 4. Precis som negern i sydstaterna hade begått ett hemskt självmord med åttiofyra kulor i kroppen så måste det naturligtvis vara nödvärn när man hugger någon i ryggen med en kniv.

  SvaraRadera
 5. Jag fick en kommentar till av Robin Ödman, men den försvann. Skicka inte fler. Tack! Du har fastnat i ett intellektuellt synsätt och är mycket omogen. Förmodligen är jag två eller tre gånger äldre än du och har levt igenom mycket som du inte ens begriper. Det finns något som heter mognad. Du kommer i bästa fall att uppnå den så småningom när livet har gett dig mer att ta itu med. Eller också kommer du att bli mer och mer fanatisk precis som de du tror är dina fiender. Det är ingen skillnad på vänster och högerfanatism. Båda sorterna har fastnat i trossystem, politiska sådana.

  SvaraRadera