måndag 23 december 2013

Väktare skjuten i julhandeln

UPPDATERAT
En väktare sköts vid en mataffär i Kungens Kurva utanför Stockholm. Ännu ett exempel på det ökande våldet i samhället. Det var ett rån mot en värdetransport och väktaren sköts i magen med två skott. Rånarna var tre stycken och de flydde i en grön stulen Jeep Cherokee av äldre modell. Flyktbilen är påträffad.

Väktaren var kontaktbar, men det kan vara mycket allvarligt att bli skjuten i magen. Brottet rubriceras som grovt rån och mordförsök. Väktaren sköts inne i entrén till Citygross. Det var mycket folk på platsen. Rånarna fick med sig en värdeväska. Här är polisens pressmeddelande om rånet.
13:54
Värdeväskan är hittad oöppnad och pipande, jeepen är inte uppeldad. En yxa hittades också utanför, men de tycks ha blivit skrämda. Verkar ha varit klantiga rånare. De kanske fick stora skälvan när de lyckades skjuta en väktare.
15:12
Nu verkar de tre vara fast och husrannsakan har skett i Västertorp. Bra gjort polisen! Här har ni dem på bilder, pixlade förstås, men man ser ungefär vilka det är.
18:34
Väktaren mår efter omständigheterna bra och har kunnat träffa sin familj.
24.12.2013
Och ett rån mot en värdetransport kommer sällan ensamt. Så vid Örby Slott i södra Stockholm inträffade ett mystiskt oklart värderån till i går kväll. Den chockade och bundne väktaren påträffades en bit från den brinnande bilen. Han var fåordig kring vad som hade hänt. Det måste vara ont om kontanter i undre världen just till jul? Eller då är det läge att sno åt sig alla julhandlarnas pengar? Så trött man kan bli! Inga rånare ännu gripna vid midnatt. Så här säger polisen om saken.


1 kommentar:

 1. Ett sätt att angripa kontanterna, som vanligt. Kortbedrägerierna hör man inget om fastän de uppgår till miljarder varje år. Bankerna betalar och gör upp i godo för att slippa publiciteten.

  http://www.dn.se/nyheter/sverige/bankerna-morkar-kortbedragerier/

  googla även: kortbedrägeri stort problem

  Dessutom far man med osanning då bankerna vid utlåning faktiskt skapar pengar ur tomma luften. Varför skulle de inte kunna göra samma sak vid ersättning för kortbedrägeri?

  http://positivapengar.weebly.com/videokurs-banking-101.html

  SvaraRadera