tisdag 3 december 2013

Sverige har dålig sjukvård

Vi ligger nu på 11 plats av 35 undersökta länder i Europa. I Norden är vi sämst. Det är långa köer för patienter som drar ned resultatet, särskilt i cancervården. Det visar en svensk rapport.

Bäst sjukvård har Nederländerna som följs av Schweiz och Island. När det gäller väntetider kommer Sverige på delad sista plats tillsammans med Serbien och Lettland. Albanien kan ha vård utan väntetider, men inte Sverige.

Landstingen har fått miljarder av regeringen för att motverka köer, men det hjälper inte. Landstingen bryr sig inte. Sverige har tappat fem placeringar sedan förra året, så det går snabbt utför.

Vi har många aborter, vilket indikerar att detta används som preventivmedel. Det förekommer fler än 30 aborter per 100 födslar finns bara i länder i det forna Sovjet förutom i Sverige.

Här kan ni läsa om Sverige. Sverige står och stampar i sjukvården, men andra länder har blivit bättre kan man sammanfatta rapporten. Vi går inte så ofta till läkaren som i andra länder och när vi gör det så kan resultatet bli bra, men vårt system kanske behöver bytas ut mot ett försäkringsbaserat, istället för skattebaserat.

Politikerna behöver också en begränsad tydlig roll i sjukvården. I Sverige så bestämmer politikerna plötsligt att alla ska få ta del av vår sjukvård. Alla nytillkomna har rätt till den. Även asylsökande och de som gömmer sig i Sverige, samt s k papperslösa.


1 kommentar:

  1. Bra sagt. Jag är nu pensionär. Träffat många läkare under livet. Det dom vågat säga till mig (av ngn anledning), sammanfattar, att det inte finns sammanhållning, kamratskap, fortbildning, krav på erfarenhet, ingen uppföljning av patienter, ingen att diskutera med, man måste acceptera korkade kolleger, mycket slöstid med försäkringskassan, utbildningen motsvarar inte dagens människors problem med hälsan och nya sjukdomar och rön, patienter är mer pålästa idag och vill diskutera vilket kan göra läkare frustrerade och ironiska mot patienterna, läkare blir tillsagda att inte remittera ex sköldkörtelpatienter eftersom det finns såna mängder av dom vilket gör dessa till egna läkare och utmanar sina läkare. Problemet finns inom flera sjukdomar. Finns mycket att säga om detta. Jaa det är synd om dom. RPersson 1213clnrpq@comhem.se

    SvaraRadera