tisdag 17 december 2013

Intet nytt under solen

UPPDATERAT
Ja december knallar vidare och strax är det dags för rotfyllning hos tandläkaren. Fick en avbokad tid i dag. Har aldrig blivit så glad tidigare över att få gå till tandläkaren och betala som mest 8 000 (högkostnadsskydd) för en tand. Men när kinden svullnade upp för ett par veckor sedan begrep jag att det var något allvarligt. Den har gått tillbaka nu med hjälp av penicillin och jag hoppas jag står ut med en och en halv timme i tandläkarstolen. 

Annars verkar det bli en grön jul, inte mig emot. Minns fortfarande förra julen som såg ut som nedan.  Mycket vackert, men när det aldrig tar slut blir det tjatigt. Foto från förra året den 22 december. Rena julkortet. För övrigt så bestämmer de extrema rätt extremt mycket vad som ska stå i tidningar och omtalas i radio, TV. 30-talet går igen på gatorna, men är dessa som slåss något annat än kriminella vad de än har för förtecken? Ynglingar mest som har gått fel i livet.

Inte vill jag ha tillbaka 30-40-talet i vårt land. Då var det så fattigt så det kan inte dagens extrema begripa. Att tro på idéer är lika dumt vare sig de kommer från religion eller politik. Vad vi behöver är ett folk, som står på jorden och begriper att vi måste ordna mat och husrum till alla. Så att vi får drägliga liv. Inte extremister som tror på slagord.

Hur många extremister finns det då som kan ta till våld för sin tro på ord? Ja de är inte så många, men upptar stor och dyr plats i samhället. Det sitter ungefär 5 000 människor i fängelse i dag i Sverige. De flesta för stöld av olika sorter. 35 procent av dem är inte svenska medborgare. Extrema politiska kriminella är inte fler än de heller om man räknar alla grupper, även om det är svårt att få fram siffror. Men vi är mycket upptagna med dem ständigt. Tyvärr. Det är demokratins baksida.

Vi kan hopppas att den utredning som demokratiminister Birgitta Ohlsson har fått ta emot kan göra något för övervakningen och utvecklingen i medvetenhet av de extrema, vare sig de är detta religiöst eller politiskt. I botten av dessa själar finns säkert en ömtålig kärna, som vill det rätta, men våld är den förkastliga metoden. Tyvärr kan människor hjärntvätta sig själva till att tro på i stort sett vad som helst och det är välkänt att ingenting försvinner ur våra själar. I det kollektiva omedvetna lurar gamla utsorterade idéer och vill ta sig nya former.

Här skrev jag om det som hände i Kärrtorp senast. Min mamma brukade säga "lika goda kålsupare" om sådana grupper. Tycker hon hade rätt.
17:32
Och när jag äntligen kommer hem efter en massa borrande och försök att få bort infektionen under en tand så splittras tanden när jag till slut får äta något efter två timmar i tandläkarstolen. En ny krona måste till fast den behövdes ändå för kronan glappade. Och en till tand måste rotfyllas i januari. Vad kan det kosta? Mellan 15-20 000 så där. Visst är det fantastiskt! Mer än vad jag får per månad i pension. Livet är inte rättvist! Men det visste jag och det är bara att betala och se glad ut.
18:12
För övrigt är polisen polisanmäld av organisationen bakom demonstrationen i Kärrtorp. Enligt dem så skyddade polisen nazisterna. Vad skulle de ha gjort? Låtit AFA och Revolutionära Fronten knivhugga dem till döds? Och bara tittat på?
19:39
Här berättar polisen Olsson själv hur det var på plats i Kärrtorp och att de blev attackerade både framifrån och bakifrån. Tyvärr.

2 kommentarer:

 1. Synd att du inte hade läst detta innan du gick till tandläkaren -:)
  http://www.d-intl.com/2013/08/11/spelade-papperslos-fick-billig-vard/
  //Pops

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där gällde sjukvård, men du har rätt papperslösa och asylsökande har rätt till billig tandvård också. Men inte jag, tyvärr. Det är djupt orättvist. Dock gäller detta enbart för gömda flyktingar, inte för någon annan som måste kunna uppvisa papper. Lite trist att spela gömd flykting tycker jag. Tror inte min tandläkare som remitterade mig till specialisten skulle tro på det plötsligt.

   http://www.1177.se/Stockholm/Regler-och-rattigheter/Tandvard-i-Sverige-om-man-kommer-fran-ett-annat-land/

   Radera