onsdag 16 oktober 2013

Du är kanske dollarmiljonär

Credit Suisse har räknat in allt som tänkas kan när de ska klassa Sveriges dollarmiljonärer. När dessa ska tas ut så räknas prylar, aktier, samlingar, pensionsrätter och skuldsatta bostäder. 

Med det sättet att räkna är det snarast förvånande att det inte finns fler än en halv miljon dollarmiljonärer i Sverige. Kanske beror det av att miljonfusket med ersättningar och andra penningbedrägerier och de pengar som genereras i andra kriminella aktiviteter försvinner utomlands?

Rikast i världen är befolkningen i Australien om man räknar på detta vis. De flesta nya miljonärer i dollar skapas dock i USA. Naturligtvis. Och kom ihåg att lycka skapas inte av prylar utan den kommer inifrån er själva. Att vinna 152 miljoner som den senaste lottomiljonären gjorde betyder inte automatiskt någon lycka.

Det är mycket arbete med att ta hand om så mycket pengar, stort ansvar. Och många som tigger. De som blir mest olyckliga som miljonärer verkar vara vänsterfolk i västvärlden. Deras livsluft är att vara offer och klaga samt vara avundsjuka på alla som har det bättre. Tänk att bli fråntagen detta!

Nöjdast är människor som känner att de har en livsuppgift från vaggan till graven. Inställningen att man själv kan fixa till livet gör att man också kan känna lycka i vardagen. Lyckan ligger i relationer, i kärleken till en partner eller nära vänner. Också en relation till djur och naturen där vi bor ger lycka. Lyckan ligger inte som många tror i ett vackert utseende eller ett "perfekt" hem. Vi duger som vi är.

Här kan ni detaljstudera rapporten från Credit Suisse.

PS. Så bry er inte om det krisande USA så mycket. Vi kan vara lyckliga ändå. Den krisande världsekonomin är lika farlig som den där svininfluensan. Inget att bry sig så särskilt mycket om med andra ord. Skrämselpropaganda. Som sagt var. Hela världen är rikare än någonsin. DS.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar