torsdag 5 september 2013

Välkomna hit alla syrier!

UPPDATERAT
Jo det har ni väl märkt att Migrationsverket numera vill att alla syrier omedelbart ska bli svenskar för evig tid när de kommer hit. Jag tycker det är lite orättvist mot min svärdotter till exempel, som inte är svensk medborgare ens i dag, fast hon har varit gift med min son i drygt tre år och bott här och lärt sig svenska. 

Dessutom är det väl en gest i tomma luften för de flesta syrier har ingen chans att ta sig hit eller vill det inte ens. Omkring 45 000 har flytt till EU sedan inbördeskriget startade, av dem en tredjedel till Sverige. Och det lär bli fler nu, som tar sig hit och som vi alla får försörja. Flyktingsmugglare gnuggar händerna.

Jag gillar det som sagt inte. Min svärdotter försörjs av hennes man och henne själv. Ingen annan. De rättar mun efter matsäcken helt enkelt. I Syrien bor omkring 22 miljoner människor. De flesta är inte på flykt. Det går att bo i Syrien även denna dag. 

Det visade Omar Souleyman som skulle hit och sjunga och fick avslag för att han kom från Syrien. Men han hade ingen som helst lust att stanna i Sverige. Han ville hem till Syrien när han hade uppträtt klart. Och till slut fick han visum. 

I Sverige lever vi lite efter gamla föreställningar och myter. En stor och omhuldad myt är att vi var nazister allihop under kriget och därför fick inga judar komma hit. Eller väldigt få. Så därför ska vi nu välkomna hela världens befolkning hit. Och särskilt alla syrier. 

Nu görs ett nytt försök att få fred i Syrien på det G 20-möte dit president Obama alldeles nyss begav sig. Det är FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon som har förmått en fredsmäklare att resa dit för att försöka förmå staterna till en internationell konferens om Syrien. Dömt att misslyckas tror jag. Kina varnar för angrepp på Syrien. Så kriget riskerar inte att bli alldeles totalt. Dessutom väntas Rysslands president Putin göra likadant, varna Obama.

Öppna gränserna låt alla komma hit! Vi är världens vänligaste och goaste folk och tar hand om alla ända till vår sista fattiga krona! Sedan kan vi bli helgonförklarade av påven. Som land. 
6.9.2013
Här kan alla i arabvärlden läsa om hur Sverige öppnar sina gränser. Kommentarerna till artikeln handlar om att Sverige gör rätt, men också om vilken skam det är att inte den rika arabvärlden kan ta hand om sina egna.
10:24
Jag citerar en migga hos Merit Wager: Syrierna har behov av skydd och då ska vi vara generösa. Tyvärr är de flesta asylsökande inte i behov av skydd utan försörjning. Det system vi har för att bereda skydd åt förföljda personer fungerar inte längre. Det svenska asylsystemet har blivit en mjölkko för kriminella och gjort det väldigt dyrt och svårt för dem som verkligen är i behov av skydd, att få det. Det vore bättre om UNHCR skötte detta och kunde man fördela dem som fått asyl enligt en kvot som står i relation till ländernas folkmängd.
7.9.2013
EU har bestämt sig för att det är Assad som är skyldig till gasattacken. Ska de verkligen anfalla Syrien? Vi lär få se. Detta blir en upprepning av vad som hände i början av 60-talet när sovjetiska och amerikanska skepp låg mot varandra utanför Kuba. Nu i Medelhavet. 

4 kommentarer:

 1. Jag saknar ord för våra politikers ...... Etableringsstödet och socialbidragen skenar. Hög arbetslöshet och bostadsbrist. Ska bli farao så intressant att se om något annat land i Europa ansluter sig till detta vansinne. PUT rakt av? Sedan när kan inte anhöriga söka asyl de med och får TUT?! Och alla tidningar som förnumstigt rapporterar att migrationsverket ska minsann ställa frågor så inga krigsförbrytare kommer in. Herrejä-r ...

  SvaraRadera
 2. Det stora problemet är väl att Sverige alltid ska vara så jävla duktiga och göra just sådana här saker. Istället borde man ställa krav på andra länder i Europa att ta ett större ansvar. Egentligen borde vi få pengar ifrån EU för att vi tar emot så många fler än resten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Mer pengar" ... grejen är ju att det är få pengahällningar som har gett något resultat ens i närheten av summan som ges ut. 'Allt' floppar idag, eftersom man enbart välkomnat folk utan större krav på dem under alldeles för lång tid. Vidare har det blivit för många på för få arbeten och bostäder och som lök på laxen, tillåter lågkvalificerad arbetskraftsinvandring och än hårdare konkurrens.

   Inte en chans att EU skulle släppa till en bråkdel av vad som krävs för att försörja idel nya. För att inte tala om betala boendet för dem och deras familjer.

   Och ärligt talat ... att så många vill komma hit, det är Sveriges val (ja ... majoriteten röstar ju på dem som fattar besluten om "generositeten"). Samma påskrivna avtal som så många andra länder men "vår" tolkning och för många avsteg från tidigare vettiga migrationslagar, gör att det är hit just de flesta åker. Fullt naturligt.

   Radera
  2. Låt istället alla PALESTINIERNA som bor på Gaza och Västbanken (och de som har flytt från Israel och nu bor i tältläger) komma till Sverige!

   De har säkert många erfarenheter som vi i Sverige kan ha nytta av att känna till.

   Därefter behöver inte Israel sin stora krigsmakt, eftersom där inte finns några palestinier att skjuta på. Omgivande länder som till exempel Iran och Syrien behöver då inte känna sig så hotade av Israels jakt på ytterligare livsrum under den närmaste tiden, och de kan därför också nedrusta. Men då kommer USA inte längre att behöva ha stor krigsmakt bara för att försvara Israel, och kan alltså också nedrusta. Men då behöver Ryssland inte heller ha så stor krigsmakt för att försäkra att USA inte ska kunna erövra Ryssland. Kina kan då också ....

   Radera